Magazin
52 ogledov

Za manj bolezni ptice izpuščajte

papagaj Shutterstock
Kadar ptico izpustite iz kletke, naj bodo okna zaprta in zavese zagrnjene, štedilnik pa ugasnjen.

“Ptice, ki se malo gibljejo oziroma so zaprte v majhnih kletkah, živijo veliko manj in so dovzetnejše za bolezni kot njihove vrstnice, ki lahko letijo in se gibajo. Seveda je pri tem pomembna tudi raznolika prehrana,” pojasnjuje rejec in poznavalec ptic Bruno Čebulj. Priporoča, da ptice čim več izpuščate iz kletke, da se lahko razgibajo in tako pokurijo kakšno odvečno kalorijo.

Sicer pa je na novo kupljene mlade ptice najbolje nekaj dni pustiti čisto pri miru, da se navadijo nove okolice, po kakšnem tednu pa se lahko izpustijo iz kletke,” svetuje sogovornik. Obenem opozarja, da morate pri tem paziti, da so okna zaprta, zavese zagrnjene in da se na štedilniku nič ne
kuha.

V kletko s pomočjo prta ali rjuhe

Ker mlada ptica ob prvem izpustu še ne bo našla poti nazaj v kletko, jo bo treba znova ujeti. To najlažje storimo tako, da prek nje vržemo kakšno rjuho ali prt in jo z roko damo nazaj v kletko,” svetuje Bruno Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.