Magazin
34 ogledov

Za seksi postavo potrebujejo eno leto

mama otrok Shutterstock
Medtem ko večina slavnih mam seksi postavo po porodu pridobi le v nekaj tednih, pa navadne smrtnice za to potrebujejo več kot eno leto.

Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr in Heidi Klum niso s tega planeta. Vse so namreč svojo staro postavo po rojstvu otroka pridobile le v nekaj tednih, medtem ko navadne ženske o tem lahko le sanjajo.

Sodeč po raziskavi, ki so jo nedavno izvedli v Veliki Britaniji, povprečna mamica za povrnitev stare postave in seksapila potrebuje približno 409 dni oziroma eno leto, mesec dni in dva tedna. V raziskavo je bilo zajetih tisoč žensk, ki so se v večini strinjale, da so za preoblikovanje telesa potrebovale pet mesecev več, kot so pričakovale.

Služba vrača seksapil

Rezultati raziskave, ki jo je naredila ženska spletna stran Mojomums, so še pokazali, da je deset odstotkov anketirank za povrnitev postave potrebovalo kar dve leti, medtem ko jih je 15 odstotkov priznalo, da tudi po dveh letih še vedno niso dobile občutka, da so seksi.

Razlogi za to se skrivajo v stalnem nabiranju kilogramov, občutku utrujenosti in primanjkovanju časa zase, je še ugotovila raziskava. Triinštirideset odstotkov anketirank je dejalo, da so se v predporodno stanje vrnile, ko so se vrnile v službo, 60 odstotkov pa jih je priznalo, da dlje, ko so bile doma, več časa so potrebovale za vrnitev seksapila.

Psihologinja Elinor Wilde je pojasnila, da rezultati raziskave niso presenečenje. "Otrok ti popolnoma spremeni življenje, zato ne moremo pričakovati, da se bo ženska čez noč vrnila v predporodno stanje. Mame potrebujejo čas, morajo se prilagoditi otroku, nikakor pa se ne smejo primerjati z ostalimi," svetuje psihologinja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.