Magazin
532 ogledov

Za ta denar bodo geji uživali pri nas

gej, par Profimedias
Znana britanska revija za geje Attitude je na seznam najprivlačnejših destinacij za poročna potovanja uvrstila tudi Slovenijo. Slovenska potovalna agencija s prestižnimi potovanji pa je zanje že oblikovala privlačne in predvsem ekskluzivne počitnice.

Potem ko je v Veliki Britaniji pred dnevi začel veljati zakon, ki dovoljuje istospolne poroke, je znana gejevska revija Attitude že pripravila seznam s 25 najbolj zaželenimi destinacijami za sveže poročene geje. Prepričala jih je ponudba agencije Imperial Luxury Travel Solutions, ki je zanje že pripravila prav poseben program PinkWeek, ki so ga skupaj z javno agencijo Spirit Slovenija predstavili v Londonu in na sejmu v Berlinu.

Prvi sklop potovanj za geje in lezbijke bo v Sloveniji med 4. in 11. majem, užitkov in nepozabnih doživetij željni pa bodo lahko s pomočjo vikendpaketov Slovenijo na hitro spoznali in jo izbrali za naj počitniško destinacijo ali za poročno potovanje.

"Navdušeni odzivi obiskovalcev največje svetovne turistične borze v Berlinu in velika odmevnost med tujimi mediji dokazujejo, da je Slovenija nova vzhajajoča zvezda na področju LGBT-turizma (turizma za lezbijke, geje, biseksualne, transspolne in transseksualne osebe, op. a.). V veliko čast in ponos nama je, da lahko Slovenijo predstavljava tudi tistemu segmentu turistov, za katerega je značilno, da se pogosteje odloča za turistična potovanja višjega kakovostnega razreda. S projektom PinkWeek.eu si prizadevamo, da bodo lepote Slovenije v tujini še prepoznavnejše," razlagata Matej Knific in Mattej Valenčič iz Imperial Luxury Travel Solutions.

Kako dobri turisti in potrošniki so geji, je pokazala tudi nedavna raziskava, ki jo je opravila Geta (Gay European Tourism Associtation) in iz katere je razvidno, da je samo v Evropi okoli 22 milijonov istospolno usmerjenih, ti pa v turizmu ustvarijo za okoli 50 milijard evrov prihodkov, kar je primerljivo s prihodki, ki jih LGBT-turizem ustvari v ZDA.

In v čem bodo geji in lezbijke uživali pri nas?

V luksuzu, seveda. Omenjena agencija je zanje pripravila šest paketov, vključno s Super VIP-dogodivščino, za katero bodo najpremožnejši odšteli od 6.980 evrov. VIP-paket poleg nočitev v vili s petimi zvezdicami, osebnega voznika, izletov in ekskluzivnih kulinaričnih doživetij vključuje izlet v Benetke, Pulj ali Zagreb z zasebnim letalom.

Seveda bodo v razvajanju med počitnikovanjem uživali tudi tisti, ki bodo za svoje počitnice odšteli bistveno manj, a še vedno dovolj denarja. Cene paketov se namreč gibljejo od 499 evrov za štiridnevni potep po Ljubljani pa do 1.899 za razvajanje v hotelu Aleksander v Rogaški Slatini v kombinaciji z bivanjem v sodobnem Vander Design Hotelu v središču prestolnice.

Brez Evrovizije ne gre

Poleg izletov – med njimi na Veliko planino, na Bled, v Piran, Postojnsko jamo …– paketi vključujejo kulinarična doživetja v prestižnih restavracijah in različne zabave, geji pa se bodo verjetno najbolj razveselili tudi posebne zabave po Evroviziji.

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:09 29.marec 2014.

    Se zdej boljš počutiš ko preziraš druge zarad drugačnosti? Psihopat.

  • mirko 20:50 28.marec 2014.

    Iz tvojega pisanja je razvidno kaj si. Kdor pretirano pljuva po pedrih, pomeni da si dela lastno kamuflažo, da prikrije svojo dejansko spolno usmerjenost.

  • dragec 18:26 28.marec 2014.

    Pa zamisli pedera Breznika, Grimsa,JJ.......,SSDSS KLIČE PEDERE SVETA V SLOVENIJO