Magazin
1 ogledov

Za tiste, ki ne morete brez!

Noge so privzdignjene, hrbet usločen, telo počiva na blazinicah ... Žurnal24 main
Za tiste, ki ne (z)morete brez računalnika in spleta, je oblikovalec Kenneth Lylover izdelal SurfChair – stol, "popoln za brskanje po spletu".

Če ste eden od tistih, ki s prenosnikom v naročju ležite v postelji ali na kavču in se pozneje sprašujete, zakaj vas vse boli, preberite do konca. "Delovna postaja" SurfChair je ergonomske oblike, ki naj bi telo med delom z računalnikom vzdrževala v prijetnem položaju. Ležečega Lyloverjev stol "prisili" v položaj, ko telo zaradi rokovanja z miško in tipkovnico ter buljenja v zaslon trpi manj kot sicer. Zaslon se pritrdi (višina se lahko poljubno nastavi) na podaljšani zgodnji del stola oziroma počivalnika, tipkovnica počiva v naročju, miška pa je v pripravljenosti na tleh. Oblazinjeni SurfChair je bil predstavljen v kategoriji Internet Collection na skandinavskem pohištvenem sejmu in je dobil prvo nagrado. Eden od očitkov stolu je le, da nima posebnega prostora, kamor bi postavili tipkovnico in miško. A ker je delo z računalnikom v kateremkoli položaju po nekaj urah zelo naporno, morda SurfChair čaka lepa prihodnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.