Magazin
41 ogledov

Za veliko noč na pohod v naravo

pohod Shutterstock
Ne glede na to, na katerem koncu Slovenije ste, se bo na velikonočni ponedeljek blizu vas zagotovo odvil vsaj en tradicionalni pohod, ki bo vabil v končno prebujeno naravo. Ponujamo vam nekaj idej.

Pohod na Babno Polico

Iz najhladnejšega kraja v Sloveniji – Babnega Polja – se boste v ponedeljek ob 11.30 lahko odpravili na Babno Polico, kjer si boste ogledali cerkev svetega Antona Puščavnika. Pohod bo trajal predvidoma do 14.30, s prispevkom, ki znaša pet evrov (za otroke do 15. leta tri evre), pa boste prispevali k obnovi Rihtarjeve domačije. Vsi pohodniki boste prejeli zloženko, topel napitek in spominek.

Iz Kamnja na Malo goro

Planinsko društvo Ajdovščina in njegova sekcija Kamnje v ponedeljek organizirata Velikonočni pohod na Malo goro. Prireditev se bo začela že ob 7.30 v Kamnjah (seveda se lahko na pot odpravite tudi pozneje), ob 11. uri pa bo na Mali gori pozdrav pohodnikom. V prostorih šole v Kamnjah bo ta dan na ogled tudi razstava Mala gora nekoč in danes, ki pripoveduje o košnji in spravilu sena na Mali gori.

Iz Lokovca na Lašček

Tudi Banjška planota ob prazniku vabi obiskovalce na tradicionalni krožni pohod iz Srednjega Lokovca na Lašček. Zbirno mesto je ob 9. uri pri cerkvi v Srednjem Lokovcu na Banjški planoti. Po pohodu, ki je nezahteven, si lahko ogledate tudi kovaški muzej in prisluhnete ansamblu Topliška pomlad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.