Magazin
63 ogledov

Zabavne aktivnosti za pse

tek, pes Žurnal24 main
Začenjajo se vse daljši in toplejši dnevi, zato imamo za vas nekaj predlogov, kako čim bolj aktivno porabiti čas s svojim psom.

Imate mladička? Nikar ne odlašajte z odhodom v pasjo šolo, saj se ravno zdaj odpirajo novi termini. Tudi, če mislite, da pasjega prijatelja lahko vse naučite sami, saj je socializacija z drugimi psi in ljudmi v pasji šoli bistvenega pomena.

Zabava za vodnika in psa

Če sta z ljubljenčkom zaključila s šolanjem, pa bi radi še vedno imeli psihično in fizično aktivnega psa, izberite katerega imed pasjih športov, ki jih danes ponujajo že skoraj vse pasje šole. Izbira je pestra. Za bolj aktivne pse izberite agility, flyball ali frizbi, za urjenje pasjih možgančkov pa zabavnejšo obliko klasične poslušnosti, rally obedience. Tako boste psa razmigali, pa tudi okrepili vez med njim in vami.

Canicross in bikejoring

Za tiste, ki ste preveč oddaljeni od pasje šole, sta ti dve aktivnosti prava izbira. Vse kar potrebujete je oprema, ki jo kupite v trgovinah za male živali. Pri obeh disciplinah sodelujeta vodnik in pes, s tem da pri canicrossu oba tečeta, pri bikejoringu pa vodnik kolesari, v obeh primerih pa ju povezuje elastična vrv. Športa sta primerna za vse pse. Za začetek strokovnjaki priporočajo canicross, če pes še nima kondicije pa z aktivnostjo začnite postopoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.