Magazin
21 ogledov

Žabicam pomagajte čez cesto

žaba Žurnal24 main
Najbolj neučakane so se že prebudile. Iščejo se prostovoljci za selitev.

"Najbolj neučakane dvoživke so se že prebudile iz zimskega spanca, zato smo v nekaterih krajih prostovoljci zanje že začeli postavljati zaščitne mreže," so sporočili iz društva Žverca. Množično spomladansko selitev dvoživk pričakujejo v naslednjih dneh, zato prostovoljce pozivajo, naj se pridružijo njihovi akciji. Mreže so že postavili na Večni poti, v Hrašah pri Smledniku, na Rovah pri Radomljah in v Borecih pri Ljutomeru.

Prostovoljci tudi otroci


Selitev žabic je zanimiv dogodek tudi za otroke, zato se med 18. in 21. uro podajte na zanimivo pustolovščino. Zemljevid lokacij boste našli na spletni strani Pomagajmo-zabicam. si, kjer boste našli preostala navodila. K obvezni opremi spadajo dovolj globoko vedro, odsevni jopič in dobra svetilka, ob dežju tudi škornji in dežni plašč. Dvoživke so najranljivejše spomladi, ko se selijo iz prezimovališč (gozdov) v mrestišča (mlake), saj je večina dvoživk med razmnoževanjem vezana na vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.