Magazin
28 ogledov

Začenja se lov na čarovnice

buče Shutterstock
Grad na Goričkem in grad Bogenšperk bodo zasedle čarovnice.

Dve izmed največjih prireditev ob noči čarovnic že tradicionalno potekata v ravno pravšnjem okolju – na gradovih in v njihovih skrivnih kotičkih. Pri Gradu na Goričkem, kjer se bodo čarovnice in njihovi prijatelji začeli zbirati jutri opoldne, bodo obudili srednjeveške običaje – tako mečevalske in plesno-glasbene kot barbarske, ko bodo ob 17. uri lovili čarovnico in jo zatem sežgali na grmadi.

Pojeta Kreslin in Danijela

Na Goričkem očitno premorejo tudi dobrohotne čarovnice, saj vam bodo te na desetih stojnicah stregle tamkajšnje značilne jedi (gibanico, bograč, posolanko, langaš ...), otroke bodo zaposlili na ustvarjalnih delavnicah in srednjeveških igrah, na zlobne čarovnice pa boste lahko tudi streljali z loki. V večernih urah vas bosta zabavala Vlado Kreslin z Malimi bogovi in hrvaška pevka Danijela, vstopnina za celotno prireditev pa je šest evrov za odrasle in dva evra manj za čarovniško našemljene.

Bogenšperške preobrazbe

Na gradu Bogenšperk v bližini Litije pa čarovnicam, čarovnikom in “drugim bitjem podzemlja” odpirajo vrata v ponedeljek ob 15. uri. Za tiste, ki ne boste prišli v polni čarovniški opravi (z obrazno masko, klobukom in v čarovniški obleki) in boste zato morali odšteti pet evrov namesto enega, pripravljajo ustvarjalne delavnice, na katerih boste lahko izdelali čarovniške pripomočke, preobrazili pa vas bodo tudi s poslikavo obraza. Vsako polno uro vas bodo poleg tega popeljali na ogled muzejskih zbirk gradu, ki hranijo zgodbe o čarovniških procesih, magiji, urokih in vražah v času Janeza Vajkarda Valvasorja. Med letošnjimi atraktivnejšimi dogodki sta tudi tekmovanje v kričanju in nastop čarodeja Saturna, ki bo med drugim presenečal s trikoma z giljotino in lebdenjem čarovnice. Za lačne in žejne bodo poskrbeli na grajski tržnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.