Magazin
23 ogledov

Zadrsajte v središču Dunaja

Šest tisoč kvadratnih metrov veliko ledeno ploskev sestavljajo drsališča za otro Žurnal24 main
Avstrijsko prestolnico si oglejte z velikanske ledene ploskve.

Trg pred dunajsko mestno hišo Rathausplatz so pred dnevi prekrili z velikansko ledeno ploskvijo, namenjeno rekreativnemu drsanju. Šest tisoč kvadratnih metrov veliko drsališče, imenovano Dunajske ledene sanje, bo odprto do 3. marca, namenjeno pa je tako otrokom in začetnikom kot izkušenim drsalcem.
Drsališče na prostem, na katerem je lani drsalo pol milijona ljudi, lahko obiščete vsak dan od 9. do 22. ure. Za celodnevno vstopnico je treba odšteti šest evrov, mogoče pa je uveljavljati tudi družinske oziroma skupinske popuste. Otroci in osnovnošolci do četrtega razreda bodo lahko drsali brezplačno. Tudi letos bo urejena in pravljično osvetljena 600 metrov dolga vijugasta ledena pot skozi park, obiskovalce pa bodo med drsanjem spremljale uspešnice iz 80. in 90. let. V primerjavi s prejšnjim letom so organizatorji površino drsališča povečali za 400 kvadratnih metrov.

Pingvini za večjo varnost
Otrokom in začetnikom je brezplačno na voljo 480 kvadratnih metrov veliko drsališče iz sintetičnega materiala, na katerem se ob padcu ne bodo zmočili. Organizatorji v izposojevalnici ponujajo več kot tisoč parov drsalk, poskrbeli pa so tudi za višjo stopnjo varnosti ter otrokom omogočili brezplačno izposojo čelad in pingvinov za oporo pri drsanju. Po 17. uri se otroško drsališče spremeni v stezo za curling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.