Magazin
26 ogledov

Zakaj moški hlinijo orgazem?

Skrbi naredijo svoje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ste mislili, da to počnejo samo ženske? Zmotili ste se. Tudi moški hlinijo orgazem.

Od moških se v postelji pričakuje veliko, včasih preveč. Nekaj raziskav je namignilo, da se nekako od 10 do 25 odstotkov moških med seksom včasih pretvarja, da so doživeli orgazem. Se sprašujete, kako jim to uspe? Trikov je veliko, žensk, ki preverjajo, kaj se je znašlo v kondomu ali kje drugje, pa zelo malo. Razlogov za moško hlinjenje je veliko, poglejmo nekaj glavnih.

Konec erekcije. Moškost in ego sta nekaj zelo občutljivega. Če moški med seksom začuti, da se erekcija bliža koncu, bo raje "odigral do konca", kot da bi partnerica opazila, da ne gre več.

Preveč masturbacije. Če se je malo prej zabaval sam, lahko pride do manjše zadrege. Zato je lažje hliniti.

Ne ljubi se mu. Niso vedno moški tisti, ki hočejo, in ženske tiste, ki se jim ne ljubi. Včasih se ne ljubi njemu. Razlogi so različni: utrujenost ali celo izčrpanost, bolezen, prenajedenost ali napihnjenost, preobremenjenost ... A nekaterim moški se zdi, da pač ne morejo in ne smejo reči ne. Rešitev je lahko tudi hlinjenje.

Strah pred prevelikimi pričakovanji. Tudi moške v postelji včasih zgrabita strah in panika. Poleg tega vsi pač niso posteljni virtuozi, ženske pa praviloma pričakujejo vrhunsko izvedbo. Muke si je včasih preprosteje skrajšati z zaigranim orgazmom.

Seks je dolgočasen. Seks ni vedno zabaven. Če postane rutinski, počasi postane zelo dolgočasen. Da bi bilo vsega skupaj čim prej konec, znajo moški partnerici prirediti pravo predstavo hlinjenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.