Magazin
86 ogledov

Zakaj računalnik v spalnici škoduje?

Računalnik v posteljo vzemite le v najbolj nujnih primerih, sicer pa v spalnici Žurnal24 main
Če ste med tistimi, ki nosijo delo domov ali pa je vaše delovno mesto kar za domačo pisalno mizo, pazite, kje imate postavljen računalnik!

O tem, da je spalnica prostor, ki je namenjen počitku, smo že pisali. Omenili smo tudi, da v skladu s feng šuijem vanjo ne sodijo računalniki, televizorji in drugi elektronski aparati, a ostali smo vam dolžni razlago, zakaj je tako.

Nasprotne energije. Pisalne mize, računalniki in drugo delovno gradivo, ki je v spalnici, povzroča navzkrižne energije. Medtem ko naj bi bila energija v spalnici pomirjujoča, elektronski aparati prostor napolnjujejo z nemirom. Poseben pomen pri tem imajo računalniški zasloni zaradi svoje odsevnosti, nič manj škodljivo pa ni dejstvo, da računalnik velja za delovni pripomoček. Mnogo bolj škodljivi kot prenosni so namizni računalniki, saj pri njih ni mogoče zapreti zaslona, ko jih ne uporabljate.

Postavite pregrade. Če je le mogoče, si delovni kotiček uredite v posebnem prostoru ali pa mu namenite del dnevne sobe. Če imate majhno stanovanje in se delovnemu kotičku v spalnici ne morete izogniti, med posteljo in pisalno mizo namestite pregrado. Zanjo lahko uporabite bodisi manjšo omaro, bodisi večjo cvetlico, odvisno od možnosti, ki vam jih ponuja prostor. Poleg tega z vidnega polja pospravite ves delovni material, ki vas spominja na obveznosti. Ne dopustite, da bi vas pogled na kupe nedokončanih papirjev izčrpaval in motil spanec!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.