Magazin
35 ogledov

Zakaj ženske gledajo za drugimi ženskami

ženska Shutterstock
Lahko katera prizna, da nikoli ne pogleda za drugo žensko? Z vprašanjem, zakaj ženske tako rade gledajo za drugimi ženskami, so se ukvarjali tudi raziskovalci.

Polovica žensk priznava, da za ženskami gledajo predvsem zaradi proučevanja konkurence, je pokazala raziskva, ki so jo naročili pri podjetju Swimwear 365 in v kateri je sodelovalo dva tisoč pripadnic nežnejšega spola.

Desetina žensk si želi, da bi bile videti bolje od žensk, s katerimi se primerjajo. A vse vendarle na drugih ne iščejo napak. Štirideset odstotkov sodelujočih pravi, da na drugih ženskah vidijo le pozitivne lastnosti, 42 odstotkov jih pravi tudi, da ima vsaka ženska na sebi nekaj privlačnega ne glede na lepoto.

Plaža je raj za primerjanje

In kje so ženske najpogosteje pod drobnogledom? Na plaži, seveda. Da jih tam z veseljem opazujejo, je priznalo 80 odstotkov žensk, med njimi jih kar 43 odstotkov opazi in si zapomni tudi podrobnosti, kot so kopalke, pričeska, dodatki in seveda celulit. Ženske pa z zanimanjem rade pogledajo tudi za ženskami, ki se ukvarjajo s športom – za njimi naj bi pogledalo kar 42 odstotkov več žensk kot moških, poroča Daily Mail.

Iskrenost?

Ženske med seboj ne skoparijo niti s komplimenti. Polovica sodelujočih prijateljicam redno podarja komplimente, najpogosteje zaradi dobro izbrane kombinacije oblačil in čevljev. Ženske pravijo, da imajo rade komplimente, kljub temu pa jih 42 odstotkov meni, da dobljeni komplimenti niso iskreni. Je to morda zaradi tega, ker tudi one ne podarjajo iskrenih komplimentov?

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:25 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko