Magazin
5 ogledov

Zakaj ženske hlinijo orgazem?

Stalna partnerja ali skakalca čez plot? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ženski orgazem. Je več žensk, ki ga doživijo, ali žensk, ki ga hlinijo? Odgovora ne vedo niti ženske, razlogi pa so malo manj skrivnostni.

Ženske in moški so v postelji zelo različni. Kar je za nekoga preprosto, je za drugega težko dosegljivo ali celo nemogoče. In dejstvo je, da veliko žensk moški težko pripelje do orgazma. Temu pritrjujejo številne raziskave, opravljene po vsem svetu, ki so pokazale, da mnoge ženske orgazem hlinijo. Strokovnjaki pravijo, da so "ženske odgovorne za svojo seksualno zadovoljenost" in partnerjem svetujejo čim več pogovarjanja, med seboj in po potrebi tudi s profesionalcem. A dejstvo je, da mnoge ženske ostanejo kar pri hlinjenju. Sledi kratek in jedrnat pregled petih najpogostejših razlogov za hlinjenje orgazma pri ženskah.

  • On ne ve, kako jo zadovoljiti, ona pa kljub temu želi, da on misli, da je dober v postelji.
  • Njej v resnici ni do seksa, a tega njemu noče priznati. Ona zato pristane na seks, nato pa zaigra orgazem, da je vsega skupaj čim prej konec.
  • Karkoli on počne, si ona želi, da bi bilo hitro konec. Razlogi so različni - bolečina, pomanjkanje užitka, spanec, naveličanost ...
  • Ona redko in težko doživi orgazem, a ji je preveč nerodno oziroma neprijetno, da bi mu to priznala.
  • In ne nazadnje. Ona še nikoli ni doživela orgazma in ji je o tem težko govoriti s komerkoli, kaj šele z njim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.