Magazin
668 ogledov

Zapečen krompir s smetano

zapečen krompir Shutterstock
Ko iz pečice zadiši po krompirju veste, da vas čaka dobro kosilo.

Sestavine:

  • 1 kg krompirja za pečenje
  • 1 strok česna
  • 3 jajca
  • 2 dl kisle smetane (ali še bolje crème fraiche)
  • 2 dl mleka
  • sol in poper
  • muškatni orešček

Priprava

  • Krompir olupite in narežite na zelo tanke rezine oziroma lističe. Strok česna olupite, prerežite na pol in podrgnite po notranjosti nižje nepregorne posode. Pečico ogrejte na 190 stopinj Celzija.
  • Rezine krompirja kot strešnike zložite v nepregorno posodo. Jajca razžvrkljajte ter zmešajte z mlekom in kislo smetano. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • Z mešanico prelijte krompir in za dobro uro postavite v pečico. Jed je gotova, ko je zlato zapečena, krompir pa mehak. Postrezite kot prilogo ali kot glavno jed, ki naj jo spremlja solata.

več receptov za slastne krompirjeve jedi poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.