Magazin
28 ogledov

Zapeljujte že v kuhinji

Je (že) zapeljana ali še zapeljuje? Žurnal24 main
Veste, da je legendaren ljubimec Casanova na dan pojedel kar 70 ostrig, da je ohranil svojo spolno moč? Spoznajte še več živil in začimb, ki bodo prebudila tudi vaše erotične čute.
Lubenica in ananas
Vsebovala naj bi nekatere kemične sestavine, ki pozitivno vplivajo na srce in povzročajo lažji pretok krvi skozi ožilje. Enako naj bi delovala tudi viagra, zato svoj spolni nagon nahranite s sočno sadno mešanico.

Ostrige

Legendaren ljubimec Casanova jih je pojedel kar 70 na dan, da je ohranil svojo spolno moč. Zaslovele so zaradi svoje oblike, ki spominja na žensko spolovilo, kar velja tudi za fige in avokado. Ostrige strokovnjaki priporočajo predvsem zato, ker so obogatene s cinkom, ki ima pomembno vlogo pri proizvajanju testosterona in zdrave sperme.

Čokolada

Ameriški Časopis seksualne medicine je leta 2006 objavil raziskavo, ki je pokazala, da so ženske, ki se vsak dan pregrešijo vsaj s čokolado, veliko bolj seksualne od tistih, ki tega ne počnejo. Čokolada namreč vsebuje sestavine, ki v telesu dosežejo stanje zadovoljstva, enako tistemu, ki nastane po orgazmu.

Tartufi
Kot afrodiziak sta jih prva imenovala Pitagora in Aristotel. Kulinarična specialiteta vam bo pomagala ohraniti spolno moč in potenco, večjo moč afrodiziaka kot beli pa imajo črni.

Beluši

Že po svoji obliki spominjajo na spolni organ, prav tako kot banane. Telesno poželenje naj bi budile le mlade konice belušev, stare pa ga zavirajo.

Začimbe
Med njimi kot afrodiziak izstopajo ingver, žafran in vanilja, ki vsebujejo eterična olja, katerih lastnost je, da pospešujejo krvni obtok. Podobno delujejo tudi klinčki, cimet in muškatni orešček. Spolne organe pa spodbujata še ostri začimbi poper in čili ter kari.

Zanimivo

Beseda 'afrodiziak' izhaja iz imena starogrške boginje ljubezni, lepote in spolnega poželenja – Afrodite. Afrodiziaki veljajo za sredstva, ki povečajo spolno slo, izboljšajo potenco, višajo nivo spolne vzburjenosti in začinijo spolno življenje. Ker obljubljajo največji mogoč telesni užitek, so že tisočletja zelo cenjeni. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.