Magazin
19 ogledov

Zapirate pokrov straniščne školjke?

Žurnal24 main
Snažnost je že od nekaj cenjena vrlina, a kdo bi si mislil, da je prav straniščna školjka tista, ki lahko pokvari vašo srečo?

Ker je voda v feng šuiju tesno povezana s srečo in bogastvom, stranišča pa jo odplakujejo, zanje velja, da povzročajo določeno mero nesreče. Kljub temu, da se vanje ne sme vnašati energije, lahko v določenih delih domov povzročijo več škode kot v drugih.

Najprimernejši je jugovzhodni del. Za stranišča je najbolje, če stojijo v jugovzhodnem delu stanovanja, izogibajte pa se jih postaviti v severovzhodni del doma. Voda v omenjenem predelu namreč prihaja v navzkrižje z zemeljsko energijo ter jo izčrpava. Ljudje, ki bivajo v takšnem stanovanju, so pogosto nesrečni, slabovoljni in med njimi rado prihaja do konfliktov.

Stran od postelje. Ker so v današnjih časih prostori pogosto razporejeni tako, da so kopalnice sestavni deli spalnic, je pravilna razporeditev posameznih kosov pohištva in opreme še toliko pomembnejša. Velja namreč, da postelja ne sme imeti skupne stene s straniščem, prav tako pa tudi ne sme biti postavljena v prostoru, ki je pod straniščem. Človek, ki spi na takšni postelji, se nikoli ne more povsem odpočiti.

 

Preberite še:

Pokrov naj bo vedno zaprt. Čeprav se včasih zdi, da je zaprt pokrov straniščne školjke "ženska muha", temu ni tako. Prepričanje izvira iz starodavne kitajske veščine ter ima poleg estetskega še veliko globlji pomen. Pomembno je predvsem, da je pokrov spuščen med splakovanjem, saj zmanjšuje slab vpliv na počutje v domu. Seveda je za dobro počutje in srečo bistvenega pomena tudi čistoča, brez katere pa tako ali tako ne gre v nobenem prostoru.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.