Magazin
19 ogledov

Zaupajte se prijateljici

S prijateljico, ki je tudi sama mamica, vam zagotovo ne bo zmanjkalo tem za pogo Žurnal24 main
Čeprav je vaš mož ali partner najboljši očka in vaša mama najboljša babica, vseeno potrebujete prijateljico. Prijateljica je lahko v nekaterih situacijah celo pomembnejša kot vaši družinski člani.

Dokazano je, da se moški in ženske v različnih stresnih okoliščinah odzivamo različno. Ko moški rešijo nastali problem, nanj pozabijo, ženske pa o njem razmišljajo ter kombinirajo različne nastale položaje in morebitne rešitve. Zato vam prijateljica, še posebno, če je takšno izkušnjo doživela tudi sama, z veseljem pomaga in svetuje.

Prijateljica ali mož?
Vaš mož se v ženskem svetu najverjetneje ne znajde prav dobro. Ne zna vam svetovati pri težavah z dojenjem, dojkami in kapljanju mleka iz njih ter se ne znajde v položajih, ko vas v vrtcu na primer opozorijo, da je vaš otrok sramežljiv ali hiperaktiven. Zato se po neprespani noči nikar ne jezite nanj in ga ne obtožujte za njegovo nezainteresiranost. Raje se pogovorite s prijateljico. Nekatere ankete so pokazale, da so ženske, ki po porodu niso imele podpore prijateljice, pogosteje imele zakonske težave.

Zna babica res vse?
Prijateljice ne morete zamenjati niti z mamo ali taščo. Otroški pripomočki se iz leta v leto spreminjajo in tako niti stekleničke niti plenice niso več takšne, kot so bile včasih. Na vprašanje, ali lahko mleko v steklenički pogrejete v mikrovalovni pečici, vam morda ne bo znala odgovoriti niti sodobna babica. Že razmišljate, komu boste zaupali otroka po porodniškem dopustu? Babica je lahko dobra izbira, a ko otrok dopolni tri leta, je dobro, da začne obiskovati vrtec. Če boste otroka zaupali babici, morate vedeti, da je današnje materinstvo bolj zapleteno in zahtevno, kot je bilo takrat, ko ste bili otrok vi. Ne glede na to, kako rada ima babica vnuka in koliko pozornosti mu posveča, se njena vzgoja lahko zelo razlikuje od vaše.

Prijateljica je iskrena
Koliko gostov povabiti na zabavo za rojstni dan vašega malčka? Kako povedati tašči, da je en bombonček na dan dovolj? Ali že lahko oblečem rdečo oblekico, čeprav še nisem izgubila vseh med nosečnostjo pridobljenih kilogramov? Prijateljica, ki vas dobro pozna, vam bo znala odgovoriti ali vam iskreno svetovati, kako ravnati v za vas novih okoliščinah. Ima tudi vaša prijateljica otroka? Skupaj se odpravite v park ali na vadbo za otročičke, tem za pogovor vam zagotovo ne bo zmanjkalo. Tudi izmenjava oblekic in pripomočkov, kot so voziček, stajica, posteljica, igrače in kolo, je zelo praktična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.