Magazin
22730 ogledov

Zdaj je uradno: Rdeča luč za Meghan, nič ne bo z udeležbo na kronanju

meghan markle, princ harry
1/2
Profimedia
Princ Harry se bo udeležil slovesnosti ob kronanju svojega očeta, kralja Karla III. brez soproge Meghan, je danes sporočila Buckinghamska palača. Kronanje bo potekalo 6. maja letos v Westminstrski opatiji v Londonu. Princ Harry s soprogo zadnja tri leta živi v Kaliforniji, par pa ne opravlja več kraljevih dolžnosti.

Meghan, vojvodinja Susseška, bo v ZDA ostala z otrokoma, princeso Lilibet in princem Archiejem, so potrdili iz palače. 6. maja bo Archie praznoval četrti rojstni dan.

38-letni Harry in njegova tri leta starejša soproga Meghan sta leta 2020 zapustila ožji krog kraljeve družine in se preselila v ZDA. Odtlej sta poskrbela za več odmevnih intervjujev, v katerih sta razkrila skrivnosti iz kraljeve palače.

Nase sta pritegnila pozornost tudi z odmevno Netflixovo dokumentarno serijo, v kateri sta predstavila svojo plat zgodbe razkola, Harry pa je izdal tudi biografijo, kjer je razkril podrobnosti iz življenja kraljeve družine, ki pred tem niso bili poznani javnosti.

Zakonca sta se septembra lani udeležila pogreba pokojne kraljice Elizabete II. Ob smrti kraljice je krono prevzel njen sin, kralj Karel III., ki bo slovesno kronan maja.

princ harry, meghan markle | Avtor: Profimedia Profimedia

V okviru načrtovanega tridnevnega slavja ob tem zgodovinskem dogodku bodo v britanski prestolnici poleg tradicionalnih kraljevih sprevodov, povezanih s kronanjem, pripravili tudi koncert zvezdnikov, veliko kosilo po vsej državi in prostovoljne pobude.

Objavljeni načrti kronanja, na katerem bo poleg Karla III. za kraljico soprogo okronana tudi njegova žena Camilla, kažejo, da bo kronanje manj zapleteno od kronanja kraljice Elizabete II. leta 1953.

Na obred, ki se ga bodo udeležili tuji kralji in voditelji držav, so povabili tudi več kot 850 predstavnikov skupnosti in dobrodelnih organizacij iz celotnega Združenega kraljestva, so potrdili v kraljevi palači.

Komentarjev 4
  • Pierre 14:24 13.april 2023.

    Ma koga brigajo te štorije, baldorije, balade in štroncade od teh Windsorjev, da mi je znati???

  • Stane Adamič 08:11 13.april 2023.

    Popolnoma pravilno!

  • Ender3 22:59 12.april 2023.

    STA po defoltu ostali mediji pa, do vejice natanko temu sledijo. Vprašanje pa je, koga to zanima in zakaj se to državljanom vsiljuje.