Magazin
144 ogledov

Zdrava malica za na pot

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Otroško lakoto na potovanju z avtomobilom lahko potešite s preprostimi in zdravimi prigrizki.

Narežite sadje
"Najboljše se mi zdi, da starši doma, pred potovanjem narežejo jabolka ali kakšno drugo trdnejše sadje in ga na poti otrokom dajejo po krhljih," meni nutricistka Mojca Cepuš. Sadja se bodo razveselili tudi starši, saj je zdravo, lahko in osvežilno. "Če so otroci vsejedi, jim lahko ponudimo tudi kakšen korenček, narezan na tanke paličice – to je otrokom zanimivejše kot cel korenček," še svetuje.

Presne čokoladne tablice
Tudi željo po sladkem lahko zadovoljite na zdrav način. "Namesto sladkarij obstajajo zelo okusne presne, surove čokoladne tablice, ki nimajo nobenih aditivov, konzervansov, sladkorja ... in so zelo okusne," pravi Cepuševa. Za žejo je najboljša navadna voda z nekaj naravnega soka.

Naredite energijske kroglice
"Za kaloričnejši prigrizek bi svetovala mešano suho sadje z oreški," še pove Cepuševa. V mešalniku zmešajte lešnike, suhe slive in fige, kokosovo moko in svež pomarančni sok ter zmes oblikujte v kroglice. To je zdrav, nasiten in kaloričen obrok, ki prebavni trakt obremeni neprimerno manj kot sendvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.