Magazin
0 ogledov

Zdravila shranjujte skupaj

Pazite tudi, da jih ne dosežejo otroci in domači ljubljenčki. Žurnal24 main
Pravočasno ukrepanje v primeru manjših poškodb je nadvse pomembno, saj lahko odvrne tudi hujše posledice, zato poskrbite, da boste imeli pri roki vedno vse pripomočke.

Ker doma pač ni mogoče imeti celotne lekarne, je potrebno temeljito razmisliti, katera zdravila potrebujete oziroma bi jih morda lahko kdaj potrebovali. Poleg zaloge je pomembno tudi, da so zdravila pospravljena na enem mestu, ki je lahko dostopno vsem družinskim članom.

Zložite jih po skupinah

Zdravila, ki jih ni potrebno hraniti v hladilniku, spravite v poseben kovček ali omarico, ki naj bo nameščena na suhem in temnem mestu. Zdravila naj bodo zložena po skupinah, odvisno od namena njihove uporabe. Poleg tistih, ki vam jih predpiše zdravnik, v omarici obvezno hranite tudi protibolečinska sredstva, mazilo proti opeklinam, alergiji, sredstvo proti driski, tablete za pospeševanje prebave, kapljice za oči, razkužilo za rane in blaga pomirjevala. Zdravilom priložite še druge zdravstvene pripomočke kot so termometer, termofor, različni povoji, obliži, trak za zaustavljanje krvi, škarje, pinceta, varnostne sponke in podobno.

V lekarnah kmalu na voljo zabojniki

Svoje mini lekarne ne pozabite redno pregledovati, zdravila, ki jim je potekel rok uporabe odstranite in nadomestite z novimi. Ne pozabite, da zdravila sodijo med nevarne odpadke, ki lahko okolju prizadenejo hudo škodo in jih je odtod strogo prepovedano odlagati med gospodinjske odpadke. Uredba, ki je stopila v veljavo konec lanskega leta določa, da morajo lekarne do konca letošnjega leta v svoje prostore namestiti zabojnike za stara zdravila, zato bodite potrpežljivi in počakajte nanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.