Magazin
15 ogledov

Zdravilni učinek vina

Privoščite si kozarček za zdravje! Žurnal24 main
V sodobnem življenju, kjer je nemalokrat stres na prvem mestu, je skrb za zdravo življenje in dobro počutje še kako pomembna. Zato si za zdravje občasno privoščite tudi kozarec dobrega vina.

Zmerno pitje za zdravje

Številne raziskave so pokazale, da je zmerno pitje vina priporočljivo za zdravje. O tem so govorili že starogrški modreci. Zmerno uživanje vina namreč ugodno vpliva na podaljšanje
 
 

Vino je za človeka čudovita pijača, če ga pije preudarno in v količini, ki je prilagojena zanj.

Hipokrat

 
življenjske dobe in zmanjšuje smrtno tveganje pri boleznih srca in ožilja. Znano je namreč, da zmerni uživalci dobre vinske kapljice redkeje zbolevajo za srčnimi boleznimi. Zakaj je temu tako? Čudežna spojina se imenuje reservatrol.

Resveratrol v vinu
Najbolj ugodno na zdravje vpliva prav posebna spojina v vinu, ki se imenuje reservatrol. Molekula je še posebej prisotna v lupini rdečega grozdja in se nahaja tako v rdečem kot belem vinu (pri nas ga je največ v modri frankinju, merlotu, chirazu in cabernet sauvignonu). Reservatrol je nekaj posebnega zato, ker ima antioksidativne značilnosti. Ljudje, ki poleg uživanja visoko kalorične in mastne hrane zaužijejo še kozarček vina, imajo (kljub prehranjevalnim navadam) tako manj možnosti, da zbolijo za boleznimi srca in ožilja.

Vino priporoča tudi alternativna medicina
Pitje vina priporočata tako uradna kot tudi alternativna medicina. Znano je, da vino pomaga tudi pri slabi prebavi, pomanjkanju teka, slabokrvnosti in debelosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.