Magazin
72 ogledov

Zdravstveno zavarovani?

Najnižja premija za kritje stroškov zdravljenja psa pri Triglavu znaša 44 evrov. Žurnal24 main
Zavarovalnice so odgovarjale, kakšna zavarovanja za zdravljenje hišnih ljubljenčkov ponujajo.

Za zavarovanje stroškov zdravljenja za pse in mačke je treba pri Adriaticu Slovenici poleg osnovnega zavarovanja živali skleniti dodatno zavarovanje. Osnovno zavarovanje krije škodo zaradi pogina ter brezbolne usmrtitve živali, ki je posledica neozdravljive bolezni ali nepopravljivih poškodb nezgode. "S plačilom dodatne premije za kritje stroškov zdravljenja so kriti stroški zdravljenja živali, ki nastanejo kot posledica nezgode ali bolezni," so pojasnili na Adriaticu Slovenici. Z dodatnim zavarovanjem je krito ambulantno zdravljenje štirih bolezni na leto, pri čemer višina dajatev zavarovalnice ni omejena. Pri plačilu veterinarskih storitev mora lastnik plačati od 30 do 50 odstotkov neto zneska in celoten DDV. "Premija za zavarovanje psa ali mačke je vsekakor odvisna od zavarovalne vsote živali ter od števila in obsega nevarnosti, ki jih zavarujemo," pojasnjujejo. Če bi tako na primer zavarovali psa ali mačko in bi bila zavarovalna vsota 300 evrov, soudeležba zavarovalnice pa 30-odstotna, bi premija za psa znašala okoli 85 evrov, za mačko pa okoli 71 evrov.

Prvič pred tretjim letom
Doplačilo za zdravljenje psa je možno tudi pri Zavarovalnici Maribor, ki krije pet obiskov pri veterinarju, pri čemer mora lastnik plačati 40 odstotkov zneska. Dajatev zavarovalnice znaša do 80 odstotkov zavarovalne vsote, pes pa mora biti prvič zavarovan pred tretjim letom, zaščitno cepljen ter mikročipiran. "Pri zavarovanju mačk je enak postopek kot pri zavarovanju psov," dodajajo. Po njihovih besedah je možno zavarovati tudi druge ljubljenčke: "Postopki so podobni kot za pse in mačke, le tu ni možnosti doplačila za zdravljenje."

Za vse ljubljenčke
Dajatev zavarovalnice je za stroške zdravljenja glede na višino zavarovalne vsote omejena tudi pri Zavarovalnici Triglav. Premija za osnovno zavarovanje psa vrednega 700 evrov stane na primer 42 evrov. Višina premije za dodatno zavarovanje za kritje stroškov zdravljenja je odvisna od izbrane višine letnega agregata za zdravljenje in od soudeležbe zavarovalnice pri kritju stroškov. Premije znašajo od 44 do 114 evrov. Pri najnižji premiji za 44 evrov vsakokratna soudeležba lastnika pri zdravljenju znaša 50 odstotkov, najvišja dajatev zavarovalnice pa znaša na leto 200 evrov. Tudi pri Zavarovalnici Triglav lahko zavarujete vse hišne ljubljenčke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.