Magazin
513 ogledov

Ženske erogene cone

Jajčna celica, ki je pripravljena na oploditev, ne čaka, da jo oplodi prvi sperm Žurnal24 main
Čeprav je v Kamasutri omenjenih le nekaj erogenih con, naj vam povemo, da je telo ena sama velika erogena cona, če le veste, kako se ga pravilno "lotiti".

Za začetek vam polagamo med rjuhe, da se med zapeljevanjem izogibate najrazvpitejši ženski erogeni coni, vagini. Toliko je drugih vročih točk, da ne potrebujete direktnega napada na ženski raj. Pot do tja si utirajte počasi in z občutkom.


Glava

Tisti, ki glavo ignorirajo, delajo veliko napako. Skalp namreč spada med največje erogene cone ženskega telesa. Masaža lasišča namreč sprošča in vzburja hkrati. Moškim zato polagamo na srce, naj svojo partnerico med poljubljanjem božajo po laseh. Morda jo je pred tem dobro vprašati, ali to želi. Če je za urejanje pričeske porabila polovico popoldneva, vaše masaže namreč ne bo vesela.

Ušesa
V ušesih in okoli njih mrgoli živčnih končičev. Zato jih poljubljajte in božajte. Ne pozabite na območje za ušesi in na ušesni lok. Tega boste najlažje razvajali z jezikom. Večini žensk ni všeč, če ji v uho potisnete jezik, zato se temu izogibajte. Lahko pa ji narahlo popihate po ušesu, kar ji bo po koži pričaralo mravljince. Če ji boste v uho zašepetali še kakšen poreden stavek, se bo v vašem objemu stopila.


Ženske je treba pravilno vzburiti. ©iStockphoto

 
Ustnice
Ustnice so najboljše prijateljice moških. S počasnimi in čutnimi poljubi si lahko utrete pot v skorajda vsako spalnico. So namreč polne živčnih končičev, zato si žensko telo med poljubljanjem zaželi tudi intimnejših dotikov. Poljubljanje je umetnost, ki zahteva vajo. Tisti, ki se z jezikom takoj zaletijo v notranjost ust, si na pot polagajo ovire. Začnite z manjšimi poljubi in njihovo moč počasi stopnjujte. Z jezikom narahlo pobožajte obe ustnici, nato z usti zgrabite spodnjo in jo sesajte. Med poljubljanjem jo objemite okoli pasu, nato pa naj se vaše roke podajo na raziskovanje njenega telesa.

Vrat
Čarobne moči ženskega vratu ni treba posebej izpostavljati. Poljubljajte, ližite, grizljajte in božajte vrat svoje ljubimke, ki bo od ugodja zagotovo začela presti.

Ramena
Ljubkovanje ramen ima podoben učinek kot ljubkovanje vratu. Ko boste končali z obdelovanjem njene podaljšane hrbtenice, se približate ramenom in se jim za nekaj časa posvetite.


Komolci
Primite jo za roko in jo približajte svojim ustnicam. Začnite jo poljubljati. Počasi se pomikajte po roki navzgor in se ustavite na notranjosti njenega komolca. Ta je na dotike zelo občutljiva. Škoda, da jo večina ignorira.

Prsti
Pred svoj predmet poželenja postavite bombonjero. Recite ji, naj vas s čokoladnimi radostmi pita. Ko bo v vaša usta spustila bombon, jo zgrabite za roko. Narahlo masirajte njeno dlan, v usta pa vstavite njene prste in jih rahlo sesajte.

Prsi
Tudi največji ignoranti vedo, da ženske dojke spadajo k erogenim conam. To pa ne pomeni, da se vaše delo začne in konča z ljubkovanjem teh erotičnih hribčkov. Ko se boste med predigro zaleteli v njene prsi, jih na začetku ljubkujte z nežnimi dotiki. Ženski prijateljici sta namreč zelo občutljivi, še zlasti, ko se napoveduje teta s Krvavca. Božanje začnite ob straneh in se s krožnimi gibi približujte bradavicam. Te nato ližite, grizite, božajte, ščipajte … Na eni dojki naj bodo vaša usta, na drugi pa vaša roka. Da ne bo zamere. Ne pozabite tudi na spodnji del prsi, ki je tako redko deležen pozornosti. Si jo pa vsekakor zasluži, saj je eden od najobčutljivejših delov prsi.

Hrbet
Ko vas bo partnerica naslednjič prosila za masažo, premislite, preden rečete ne. Morda boste od tega imeli korist tudi vi. Pri masaži ne pritiskajte na hrbtenico, saj je to nevarno. Največ pozornosti posvetite križu, kjer je največ živčnih končičev in kjer se zbira vsa napetost. Splača se potruditi. Če boste namreč uspešno sprostili njeno napetost, obstaja velika verjetnost, da bo tudi ona vašo.Zadnjica
Veliko žensk prisega na masažo zadnjice. Ta je pri srcu tudi moškim, ki si lahko pri gnetenju hribčkov dajo duška. Masaža se lahko čez čas spremeni v šeškanje in vsi vemo, s čim se to ponavadi konča …


Sramni ustnici
Tako. Prispeli smo do ženskega (in tudi moškega) raja. Do mednožja. Do izvora njene in vaše radosti. To območje si zato zasluži veliko pozornosti. Natančno preučite vse dele mednožja in se jim posvetite s kirurško natančnostjo. Začeli bomo pri vhodu – sramnih ustnicah. Delo je zelo preprosto. Območje drgnite, dokler ženska od ugodja ne začne vriskati.


Ščegetavček
Klitoris je iz podobnega tkiva kot glavica penisa. Tako kot moški ponos se tudi ščegetavček, ko je vzburjen, napolni s krvjo. V nasprotju z moškimi nekatere ženske ne uživajo v neposrednem draženju ščegetavčka. V tem primeru jo dražite skozi spodnjice ali pa svojo pozornost usmerite v greben nad klitorisom. Ves čas bodite pozorni na njene odzive. Z "zvočnimi signali" vam bo zagotovo dala vedeti, ali ji močnejši dotiki prijajo.


Masaža lahko zadovolji tudi vas. © iStockphoto

 

Vagina
Tudi vagina je področje, ki bi se ga moški najraje lotili že pet minut po srečanju z neznanko. Je v bistvu druga postaja. Da ne bo preveč neposredno, se dedci najprej lotijo dojk, nato pa je na vrsti vagina. Velika napaka. Bolj kot boste potrpežljivi, večja je namreč verjetnost, da med zapeljevanjem ne boste dobili zaušnice, zato naj bo vagina končna postaja.

Ko se ženska vzburi, se vaginalni vrat pomakne nazaj, kar omogoča globljo penetracijo. Vaše delo bo tako veliko lažje, če se boste vagine lotili šele takrat, ko se bosta iz njenega raja pošteno cedila "med in mleko". Še en namig: največ živčnih končičev se nahaja dva centimetra v notranjosti vagine.


Točka G
Vsi smo že slišali za točko G. Škoda, da je vsi ne najdemo, kajti to je območje, ki žensko ne samo zapelje v orgazmični raj, temveč jo vanj katapultira. Nahaja se na prednji strani vaginalnega vratu (proti trebuhu in ne anusu). Če se boste s prstom podali na raziskovanje, bodite pozorni na elastično območje, na katerega bi morali naleteti nekje na tretjini notranjosti vagine. S pravilnim draženjem tega gumbka lahko ženski pričarate orgazem, ki je veliko močnejši od klitoralnega.

Zelo občutljivo je tudi področje med vagino in anusom. Nekaterim ženskam prija, kadar ji partner med draženjem klitorisa z dlanjo pritiska na to območje.


Anus

To je zelo sporno območje. Nekaterim je draženje anusa všeč, drugim ne. Zato jo, preden se z dildom, prstom, penisom približate njeni zadnjični odprtini, vprašajte za dovoljenje. Pri analnem seksu morate uporabljati kondom in veliko lubrikanta, saj je v nasprotnem primeru lahko zelo boleče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.