Magazin
25 ogledov

Ženske, moški in orgazem

Ženske so spet razkrinkale moško zaverovanost vase. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kar ženske zelo dobro vedo, bo moške morda vseeno malo presenetilo. Moški svoje posteljne predstave kar precej precenjujejo, a ženske jih postavljajo na trdna tla.

V nedavni ameriški raziskavi je 85 odstotkov moških izjavilo, da je ženska, s katero so nazadnje seksali, doživela orgazem. A le 64 odstotkov žensk, vključenih v raziskavo, je potrdilo, da so med zadnjim seksom dosegle orgazem. Razlika je torej opazna, dobrih 20 odstotkov velika "orgazmična vrzel" (pa čeprav gre pri raziskavi za statistično majhen vzorec) pa po mnenju strokovnjakov nastaja preprosto "zaradi moške sebičnosti v postelji".

Raziskava National Survey of Sexual Health and Behaviour, katere del so tudi ti izsledki, je v zadnjih dveh desetletjih ena izmed najbolj obsežnih študij spolnega življenja Američanov.

"Ne bodite egoisti!"
"Moški so zadovoljni, ko so sami zadovoljeni, ne prepričajo pa se, da je zadovoljena tudi njihova partnerica,"
že znano ponavljajo ameriški raziskovalci. Nobena novost za ženske torej, stroka pa moškim na srce polaga, naj bodo malo manj egoistični in veliko bolj pozorni na reakcije ženske. In ženskam, da naj spregovorijo, če v postelji niso zadovoljene ali če do tega prihajajo le z veliko težavo. Sicer hlinjenje orgazmov ne bo nič redkejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.