Magazin
69 ogledov

Zimske hruške

Sadje po zimsko ... (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ne tako zelo pregrešno sladico pripravite s hruškami, ki dišijo po cimetu. Postrezite jih s stepeno smetano ali pa kar z vaniljevim sladoledom.

Potrebujete:

  • 6 zrelih hrušk
  • 10 dag masla
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • mleti cimet
  • 1 limono
  • 2 dl smetane za stepanje
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Hruške olupite, prerežite in polovičkam odstranite peščišče (če imate zelo drobne hruške, jih le olupite in pustite kar cele).
  • Ožemite limono in s sokom pokapajte hruške.
  • V kozici segrejte maslo.
  • Dodajte sladkor in ko začne karamelizirati, dodajte hruške.
  • Potresite s cimetom in dušite nekaj minut.
  • Smetano stepite z vaniljevim sladkorjem in postrezite s še toplimi hruškami.
  • Po želji lahko hruške skupaj z "omako" zapečete v vroči pečici. Le prestavite jih v pekač in za pet minut postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj.
  • Hruške lahko začinite tudi z ingverjem, zvezdastim janežem, klinčki …


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.