Magazin
9 ogledov

Žirijo bo vodila Isabelle Huppert

Huppertova je v Cannesu slavila dvakrat. Žurnal24 main
Maja bo žirijo 62. filmskega festivala v Cannesu vodila priznana francoska igralka Isabelle Huppert, četrta ženska v zgodovini festivala.
"Zelo sem vesela in ponosna. S Cannesom imam dolgo zgodovino in naslednje srečanje z njim bo gotovo zapečatilo mojo ljubezen do tega festivala kot tudi svetovnega filma," je povedala Isabelle Huppert in dodala: "Cannes odpira vrata novim idejam v svetu."

Huppertova je v Cannesu dvakrat osvojila nagrado za najboljšo igralko: leta 1978 za film Violette Noziere in leta 2001 za Učiteljico klavirja. Doslej je posnela več kot 80 filmov in se uveljavila tudi na gledališkem odru.

Predstavnik festivala Thierry Fremaux je dejal, da je ponudba vodenja žirije igralki tipa Isabelle Huppert tudi poklon nekomu, ki je predan umetniškemu filmu, ki rad dela z mladimi režiserji in občuduje tuje filmske ustvarjalce.

Huppertova (55) bo v zgodovini festivala četrta ženska, ki bo predsedovala žiriji. Pred njo je čast pripadla Liv Ullmann, Jeanne Moreau in Francoise Sagan. Lani je žiriji predsedoval Sean Penn.

Letošnji 62. filmski festival v Cannesu bo potekal med 13. in 24. majem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.