Magazin
67 ogledov

Živa božična zgodba

jaslica Postojnska jama Postojnska jama
V Postojni bodo žive jaslice na ogled do 30. decembra.

Božično. Med prihajajočimi prazniki lahko obiščete postavitev jaslic, ki vsako leto znova očarajo in presežejo pričakovanja.

Čarobno med kapniki

V starodavni kraški jami Pekel (ob Žalcu) letos sedmič zapored prirejajo žive jaslice s petimi svetopisemskimi prizori. Uprizoritve bodo 25. in 26. decembra od 15. do 18. ure. Žive jaslice prav tako že tradicionalno postavljajo v Postojnski jami. Za ogled je treba plačati vstopnino – odrasli 17,90 evra, otroci pa 9,60. Ogledati si jih je mogoče od 22. do 30. decembra.

Sprehod skozi Betlehem

Jasli v naravnem okolju pod Bočem si lahko ogledate v Studenicah pri Poljčanah, kjer bo celoten trg predstavljen kot Betlehem v malem, sodelovalo pa bo kar sto ljudi in 50 živali. Prireditve bodo potekale 24., 25., 26. decembra in 7. januarja.

Svojevrstno doživetje so tudi žive jaslice pod zamrznjenimi umetnimi slapovi v soteski Mlačca v Mojstrani. Uprizoritve bodo vsak dan od 25. do 30. decembra ob 16., 17., 18. in 19. uri.

Stalna razstava na Bledu

Na Blejskem otoku so v obnovljeni proštiji sicer vse leto na ogled jaslice gorenjskih jasličarjev in drugih slovenskih avtorjev. Razstava je odprta ob sobotah in nedeljah od 10. do 16. ure, lahko tudi po dogovoru.

70 slovenski jaslic

V Slovenskem etnografskem muzeju na Metelkovi ulici 2 pa je od 7. decembra do 6. januarja odprta letošnja največja razstava slovenskih jaslic. Pod naslovom Z jaslicami v božični čas je razstavljenih okoli 70 jaslic slovenskih avtorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.