Magazin
33 ogledov

Živali dvignejo razpoloženje

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Živali pomembno vplivajo na počutje, česar se vse bolj zavedajo tudi zdravniki in terapijo z njimi vključujejo v redne programe zdravljenja.

Tudi zdravniki v zdravljenje že vključujejo terapijo z živalmi. Poleg strokovno vodenih terapij si lahko z odločitvijo, da boste skrbeli za ljubljenčka, tudi sami doma polepšate življenje.

Izberite, kar si želite
Vrsta domače živali je pomembna, a bistvena je lastnikova izbira. "Na splošno je težko reči, kateri ljubljenčki in za koga (glede na duševno stanje) so primernejši. Predvsem je to odvisno od človeka," pojasnjuje Petra Štrus, zdravnica in vodnica terapevtskega psa iz društva Ambasadorji nasmeha.
"Na področju terapije s pomočjo živali bi bilo zato idealno, če bi si pacienti iz množice terapevtskih živali lahko sami izbrali eno," dodaja. V primerjavi z domačimi ljubljenčki morajo biti terapevtske živali (večinoma gre za pse) za to nujno šolane, posebna znanja pa morajo imeti tudi njihovi vodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.