Magazin
29 ogledov

Živalski angeli v Tivoliju

Včeraj so se v Tivoliju ves dan razvajali kosmatinci in sklepali nova prijateljs Žurnal24 main
Dan hišnih ljubljenčkov je bil žur kosmatincev in njihovih prijateljev z dobrodelno noto.

Ne ti treba veliko dati, da pomagaš zelo veliko, bi lahko označili za geslo prvega dneva hišnih ljubljenčkov, ki ga je včeraj organiziralo društvo za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom Animal Angels. V ljubljanskem Tivoliju so se zbrali, družili in z donacijami pomagali vsi: tisti na dveh nogah in tisti na štirih tačkah. Zadnji so bili navdušeni predvsem nad degustiranjem dobrot v pasji restavraciji; po besedah Danijele, ki je skrbela za polne pasje trebuščke, so šli v slast predvsem meniji z lososom in piščancem. Male kosmate lišpavce je uredil pasji frizer, nekaj jih je obiskalo pasjo manikiro, drugi pa so se domov odpravili z novo garderobo in z obljubo lastnikov, da jih peljejo v nov pasji center dobrega počutja. Z vprašanji so se lastniki obračali k šepetalcem psov in veterinarjem, ki so opozarjali na pomen kastracije in sterilizacije. "Premagali sva strah pred predorom," je bila ponosna lastnica psičke Maye, ki se je s pomočjo nasvetov več kinoloških društev prvič sprehodila skozi predor. Nekaj njenih novih prijateljev se je naučilo tudi kakšen trik in preskakovalo ovire.

Luksuzni meniji, manikira, frizer. Tokrat so na račun prišli štirinožci.

Predvsem za oči obiskovalcev je bila zanimiva revija slavnih, saj so se po brvi s svojimi kosmatinci med drugim sprehodili aktualni miss Slovenije in miss Universe Sandra Adam in Marika Savšek, maneken Taiji Tokuhisa ter radijski moderator Sašo Papp. Če glasbeni program ni ravno božal ušes tistih na štirih tačkah, so se njihovi lastniki zibali ob nastopih Alenke Godec, LeeLooJamais in Zlatka, ki so vsi tudi botri Animal Angels. Čeprav bi lahko rekli, da je bil včeraj predvsem žur za pse in njihove človeške prijatelje, društvo pomaga vsem živalim. "Pomagali smo tudi že netopirju in vrani," pojasni Anja Bohinc Rupret, ena od ustanoviteljic društva, ki obljublja, da žur pod taktirko angelčkov ni bil zadnji. Ne spreglejte galerije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.