Magazin
405 ogledov

Zlatega medveda je prejel ta film

Synonymes
1/2
epa
Zlati medved 69. Berlinala je na nocojšnji podelitvi nagrad pripadel drami Synonymes (Sinonimi) izraelskega režiserja Nadava Lapida.

Francosko-izraelsko-nemška koprodukcija pripoveduje o dvajsetletnem mladeniču v Parizu, ki se nepreklicno odloči, da se bo odpovedal svoji domovini, Izraelu.

Srebrnega medveda za režijo je prejela Angela Schanelec za film Ich war zuhause, aber (Bil sem doma, vendar), ki je koprodukcija Nemčije in Srbije.

Veliko nagrado je žirija namenila francoskemu filmu Grace a dieu (Po milosti božji) Francoisa Ozona.

Srebrni medved, poimenovan po Alfredu Bauerju, za igrani film, ki odpira nova obzorja, je pripadel nemškemu filmu Systemsprenger (Sistemska motnja), ki ga je režirala Nora Fingscheidt.

Srebrnega medveda za najboljšo igralko je za vlogo v kitajskem filmu z angleškim naslovom So Long, My Son (Zbogom, sin moj) režiserja Wanga Xiaoshuaija prejela kitajska igralka Yong Mei, kitajski igralec Wang Jingchun pa je za vlogo v tem filmu pobral srebrnega medveda za najboljšega igralca.

Srebrnega medveda za najboljši scenarij so prejeli Roberto Saviano, Maurizio Braucci in Claudio Giovannesi za italijanski film La paranza dei bambini (Piranje), katerega režijo podpisuje Giovannesi.

Komentarjev 1
  • Avatar Bailevansa
    Bailevansa 00:46 17.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top