Magazin
204 ogledov

Zmaji, ki obožujejo crkljanje

agama Shutterstock
Bradata agama je "zmaj", ki obožuje crkljanje in se naveže na lastnika.

Če si za domačo žival želite kuščarja, si za začetek izberite bradato agamo. Ta vrsta je namreč precej nezahtevna, poleg tega so primerni tudi za rokovanje, saj se zelo navežejo na lastnika in so pravi crkljivčki, tako da so primerni tudi za družine z otroki. V ujetništvu agame živijo do 15 let in zrastejo približno 56 centimetrov. Glava in trup sta dolga približno 25 centimetrov, rep pa 31 centimetrov. Terarij uredite s peskom, suhimi koreninami, sukulenti in šotnim mahom. Vanj nujno postavite tudi posodi za hrano in svežo vodo. Bistvena in nujna je ustrezna ventilacija terarija. Agame pa kot dnevno dejavni plazilci nujno potrebujejo tako UVA- kot UVB-svetlobo za tvorbo vitamina D3, ki ga dobijo tudi na soncu.

Prehrana

Bradata agama je vsejedi kuščar. V 70 odstotkih so njegova hrana žuželke. Jé pa tudi majhne vretenčarje, sadje, zelenjavo in cvetove. Odrasle živali hranite z žuželkami od dva- do trikrat na teden, z zelenjavo in sadjem pa vsak dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.