Magazin
109 ogledov

Znani Slovenci na špici!

citypark
1/22
Robert Krumpak in Aleš Intihar
Romantično Špico – nekdaj priljubljeno zbirališče ljudi v osrčju Ljubljane – so z največjim koncertom na plavajočem odru sredi Ljubljanice, kjer je sodelovalo kar 9 glasbenikov in glasbenih skupin ter živahnim in ekskluzivnim modnim spektaklom, za en dan spremenili v prestolnico mode.

"Citypark je špica. Res sem vesel, da v tako velikem številu skupaj praznujemo njegov rojstni dan," je več kot 11.500 zbranih pozdravil direktor Cityparka Toni Pugelj in dodal: "Ta dogodek, ki smo ga danes videli, je eden izmed redkih oziroma edinstven, saj v Ljubljani še nismo imeli modne revije na vodi. Vse to vam pripelje Citypark. Zakaj? Ker ste ravno vi tisti, ki nas navdušujete. Trudimo se za vas. To nam bo obveza tudi v prihodnje." Dogajanje na ljubljanski Špici je bilo spektakularno, kot se za 15. rojstni dan največjega nakupovalnega središča v Sloveniji tudi spodobi.

Čaroben lesket vodne zavese, magična razsvetljava in dih jemajoč plavajoči oder, ki je na vrhuncu večera postregel z neponovljivo modno revijo, pa ji je nadel utrip svetovljanskosti.

Prvič smo na plavajočem odru videli tudi izjemen voditeljski par, eno naših najuspešnejših igralk, ki deluje tudi v tujini, Katarino Čas, ter raperja, glasbenika in igralca Joseja Nzobandora. Jose je na romantičnem zmenku osvajal Katarino, ki se je na koncu modne revije zaljubila vanj.

Za vrhunsko zabavo je poskrbel tudi legendarni slovenski glasbenik Magnifico, pred njim pa tudi hrvaška skupina Jinx.

Citypark že 15 let v Slovenijo prinaša modne trende evropskih prestolnic. Pod eno streho je v vseh teh letih združil trgovine in blagovne znamke, ki jih v Sloveniji pred tem še ni bilo. Kar v devetih skupinah so se manekenke in manekeni v stilsko dovršenih oblačilih ter v modnih kosih najnovejših in najmodernejših blagovnih znamk minulo noč sprehodili po dih jemajoči nakupovalni ulici, postavljeni na reki Ljubljanici. Stilsko jih je opremila priznana stilistka Metka Albreht. Utrip živahnosti največjih nakupovalnih središč sveta pa so na modni reviji pričarali tudi plesalci.

Nepozaben modni šov so s priredbami pesmi o Ljubljani v celoto povezali številni glasbeniki – Grega Skočir, Hamo, Jana Šušteršič, Lea Sirk in Maja Keuc. Zadnje modne trende, drobne detajle in glamurozne stylinge, ki so jih prikazovali tudi na ogromnih projekcijskih površinah nad reko, so si med drugim ogledali številni znani obrazi: Manca Špik, Lado Leskovar, Nina Gazibara, Jonas Žnidaršič, Ula Furlan, Lorella Flego, Milan Gačanovič in Urša Drofenik.

Citypark ljudem z več kot 250 dogodki polepša prav vsak dan. Ob praznovanju jubilejnega rojstnega dne pa ni pozabil niti na mlade in naše najmlajše. Najstnice in najstniki so se zabavali ob glasbenih ritmih ta hip enega izmed najbolj popularnih duov BQL in pevke Klare Jazbec. Najmlajši pa so se družili v napihljivem gradu, se smejali ob nastopu klovna Jake in se s poslikavo obraza prelevili v posebna pravljična bitja. Bogata in zanimiva je bila tudi gostinska ponudba.