Magazin
191 ogledov

Znate učinkovito očistiti svoj dom?

čiščenje stanovanje Shutterstock
Čeprav se nekaterih navad pri čiščenju držite že leta, še ne pomeni, da je vaš dom čist. Spodaj preverite, če svoje stanovanje čistite na pravilen in učinkovit način.

Preproge in prevleke

Če umažete preprogo, sredstva proti umazaniji nikar ne nanesite neposredno na umazanijo, temveč na staro krpo in s to nežno na umazanijo. Nikar ne drgnite.

Pomivalni stroj

Naj vam ne pride v navado, da bi posodo v pomivalni stroj zlagali brezglavo in vsepovprek. Posode ne pomešajte, ampak jo sistematično zložite v stroj. Če jo boste zložili površno, ne bo oprana. Predlagamo tudi, da ne perete skupaj srebrnega pribora in pribora iz nerjavečega jekla, prav tako ne zlagajte posode druge na drugo, saj se spodnja ne bo oprala. Najbolj umazano posodo zložite na dno, stekleno posodo pa v zgornje nadstropje.

Zavese za kad

Ko se zavesa umaže, je ne zavrzite. Snemite jo z droga in dajte v pralni stroj na blago izpiranje s toplo vodo. Dodate jo lahko starim brisačam in dodate malo belila, da se izognete plesni.

Okna

Če boste okna čistili na sončen dan, se bodo v trenutku posušila, toda nastale bodo vidne črte. Čiščenja oken se raje lotite na oblačen dan; predlagamo, da to storite s časopisnim papirjem ali krpo iz mikrovlaken.

Elektronika

Mobilnike, tablice in drugo elektronsko opremo očistite s suho krpo iz mikrovlaken.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.