Magazin
1 ogledov

Zombiji na ulicah Ljutomera

Ljutomerčani filmski festival prirejajo v čast pionirju slovenskega filma Karolu Žurnal24 main
Od 10. do 15. avgusta bo v Ljutomeru potekal Grossmannov festival. Eden naših prvih mednarodnih filmskih festivalov, ki je posvečen žanrski kinematografiji, bo obiskovalcem poleg dobrega vina ponudil tudi prave filmske poslastice.
Zona mrtvih
V tekmovalnem programu festivala bodo predvajali prvi srbski zombi film Zona mrtvih režiserjev Milana Todorovića in Milana Konjevića, ki bosta tudi gosta festivala. Film o zombi epidemiji v Pančevu trenutno gostuje na festivalu v Južni Koreji, pravice za prikazovanje pa so med drugim že odkupili Francozi, Britanci in Nemci.

Ljutomerčani bodo gostili tudi nemškega underground horror avtorja Jörga Buttgereita, finskega režiserja Anttija - Jussija Annile ter mojstra za posebne učinke Miroslava Lakobrijo.

Parada zombijev
V petek (14. avgusta) bo na festivalskem odru nastopil bend Lollobrigida, ki ga organizatorji opisujejo kot „trenutno najbolj vročo koncertno atrakcijo bivše Juge“. V čast kultu zombi filmov pa se bodo lahko obiskovalci zadnji festivalski dan udeležili tudi Zombi parade. To bo prva tovrstna manifestacija v tem delu Evrope.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.