Magazin
69 ogledov

Zunanji prostor za sprostitev

Z rožami in okrasnimi elementi lahko poživite vsak prostor. (Foto: Shutterstock)
1/21
Žurnal24 main
Če nimate možnosti, da bi imeli lasten vrt in teraso, izkoristite prostor, ki ga imate. Tudi balkon lahko postane romantičen prostor za oddih.

Tudi majhni balkoni in terase se lahko prelevijo v romantične in navdihujoče prostore. Prostorni vrtovi pa so prav navdihujoči za vse ljubitelje narave.

Načrtujte

Tudi najmanjše površine lahko s premišljenim načrtom, kakovostno izvedbo in izborom rastlin domiselno uredite. Urejena okolica hiše, vikenda ali balkona je pomembna za kakovostno bivanje, počutje in oddih. Pri načrtovanju upoštevajte velikost in obliko.

Uporabite različne motive
Že na začetku zasnove je treba premisliti, čemu naj bi zunanji kotiček služil. Ali bo to igra in rekreacija, počitek, domača pridelava zelenjave, zelišč ali izključno okrasni namen? Uporabite lahko različne elemente, kot so vodni motivi in skalnjaki, ter različne zasaditve z rastlinami, pergole (brajde) z vzpenjavkami in rodnimi trtami, ozelenele fasade in strehe ter mobilno zelenje ali posodovke.

Rastline izberite skrbno
Pri nakupu rastlin se pogosto odločamo glede na trenutno navdušenje in pozabimo na celostno podobo. Predhodno načrtovanje je pomemben korak k urejenemu zunanjemu kotičku, v katerem bodo elementi med seboj usklajeni.

Nekaj zanimivih si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.