16 ogledov

Na Parov Stelar gredo ...

Parov Stelar Kino Šiška
Kino Šiška bodo v petek, 2. marca, preplavili house, jazz, swing, breakbeat, electro in še kakšen sočen ritem. Iz sosednje Avstrije v goste namreč prihajajo Parov Stelar, družbo iz domačih logov pa jim bodo delali Jimmy Barka Experience. izžrebali smo pet nagrajencev, ki prejmejo po eno vstopnico ...

Vstopnico za koncert Parov Stelar prejmejo Anja H., Tjaša Š., Vanja M., Nina P. in Neža P.. Čestitamo!

Zgodba Marcusa Furederja se je začela že pred prelomom tisočletja, ko je z neverjetnim občutkom začel skladati različne sample v nove tvorbe, ki bi jih najbolje opisali kot novi jazz. Prvo ploščo je pod psevdonimom Plasma izdal pri Bushido recordings, pravi zvok in uspehe pa je dočakal z ustanovitvijo založbe Etage Noir in prvencem Rough Cuts, ki še danes velja za eno najpomembnejših jazz, lounge plošč. Ker mu je didžejevska forma postala pretesna, je leta 2005 postavil na noge Parov Stelar Band, ki je močno vplival tako na njegov zvok kot tudi na popularnost.

Pri svoji založbi je Fureder izdal še tri albume Seven and Storm, Shine in Coco, zvrstilo pa se je tudi mnogo EP-jev. Zadnji dve leti je spričo intenzivnega koncertiranja izdal le EP-ja Paris Swing Box in La Fete EP, številni pa nestrpno pričakujejo nov album, ki je napovedan prav v prihajajočem mesecu, ko Parov Stelar začenja novo koncertno turnejo, s katero se bo ustavil tudi v Kinu Šiška.

Poleg Parov Stelar pa vas bodo glasbeno razvajali tudi Jimmy Barka Experience. Gre pravzaprav za projekt treh veteranov slovenske glasbene scene, Marjana Stanića, Bakta in Borke, ki so dobili idejo, da bi bilo naredili kaj izven okvirov standardnega DJ/glasbenik sodelovanja. Koncept tako že od začetka bazira na tem, da zvenijo kot bend, kot trio, ki se odmika od ideje inštrumentacije na DJ podlago. Rezultat je kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse tja do eksploatacije balkana in rocka, iz česar se razvije hektična mešanica in divje, toda ubrana vožnja od Peruja do Bakuja.

Koncert je razprodan!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.