6 ogledov

Na Paula Kalkbrennerja gresta ...

Paul Kalkbrenner Arhiv organizatorja
V izolsko Ambasado Gavioli v soboto prihaja kultni didžej, avtor hita Sky & Sand ter obraz filma Berlin Calling, Paul Kalkbrenner. Za naelektreno fešto podarjamo dve vstopnici. Ste med izžrebancema?

Brezplačno vstopnico prejmeta Žiga H. in Veronika G. Čestitamo!

Čeprav je svetovno slavo dosegel z vrhunsko upodobitvijo padlega zvezdniškega didžeja Ickarusa v zdaj že kultnem filmu Berlin Calling, bi bilo lik in delo Paula Kalkbrennerja krivično omejiti na le eno uspešno epizodo v njegovi bogati karieri.

Za njim je namreč več kot 15 let garanja, v katerem se je kot didžej, live-act ter producent petih avtorskih plošč in kupa EP-jev močno profiliral skozi berlinski minimalizem. S svojimi izdajami je v začetku tisočletja prispeval k preboju založbe BPitch Control (Ellen Allien), zadnje plošče pa je izdal na svoji lastni etiketi Paul Kalkbrenner Musik.

Začetek svoje glasbene kariere je financiral z delom na televiziji, režiser Hannes Stoehr pa je prav v njegovi glasbi dobil navdih za film, ki je obema spremenil življenje. Na Paula se je obrnil v želji, da mu posname glasbo za film, a sta hitro ugotovila, da mu je glavna vloga pisana na kožo. Ostalo je zgodovina. Film je postal kulten. Prav tako pesem Sky & Sand, v kateri je zapel njegov brat Fritz, Paul pa po filmu in DVD-ju, na katerega je ujel svojo neskončno svetovno turnejo, z zadnjo ploščo Icke Wieder znova pokazal, da je izjemen glasbenik.

Slovenijo bo premierno obiskal v soboto, ko boste zaplesali na razbeljenem plesišču Ambasade Gavioli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.