42 ogledov

Najprivlačnejša je mis Povprečna

Vsekakor postavna. Žurnal24 main
Najprivlačnejša je mis Povprečna – visoka 163 cm, nosi številko 42, obseg pasu ima 76 cm, obseg bokov pa 102 cm.

Bolj očarljive so domače punce iz soseske kot pa modeli "popolnih" mer iz moških in ženskih revij. Vsaj tako menijo avstralski moški, je pokazala raziskava znanstvenikov z University of New South Wales. Sto moškim študentom so pokazali več kot dvesto risb različnih ženskih torzov, ki so jih morali oceniti. Nato so najbolje ocenjene torze primerjali z osmimi skupinami žensk, vključno z manekenkami, Playboyevimi zajčicami in povsem običajnimi članicami populacije.

Na presenečenje znanstvenikov se je izkazalo, da ženske iz resničnega vsakdanjega življenja najbolj ustrezajo obliki telesa, ki se je moškim zdela idealna. Treba je sicer dodati, da velikost košarice niso upoštevali. Raziskovalci menijo, da so mnoge sodobne zvezdnice preprosto preveč koščene, da bi bile mikavne.

Omenjene mere so daleč od opevanih 90-60-90, številko 42 pa je nosila tudi ikona seksapila Marylin Monroe, ki je moške zapeljevala tudi z neponovljivim šarmom. V pol stoletja pa se je ta seksapil preobrazil v suhice, kot je Nicole Kidman, in neženstvene okostnjake. Zaradi medijskega bombardiranja s suhimi manekenkami in zvezdnicami so se tudi milijonske čete žensk podale na to nehvaležno pot. Toda tako kot pred 50 leti si tudi danes moški želijo žensko, s katero si bodo lahko razdelili kos pice in nato še posladek. To je veliko zabavnejše od njenega prebiranja solate, ker je "danes že vnesla dovolj kalorij". Moški želijo žensko, ki je obsedena z njimi in ne s sabo ter odvečnimi milimetri, ki jih ne bodo nikoli opazili.

Nekatere druge raziskave kažejo, da na moško percepcijo privlačnosti vpliva tudi ekonomski položaj. V obdobju razcveta moški tako iščejo bolj dekliške partnerke – mlajše in vitkejše z velikimi očmi –, v obdobju krize pa malce bujnejše, polnejših oblik ter bolj materinske postave.

Z modo se menja seksapil
Moda je oblika ali menjanje oblike, poudarjajo strokovnjaki. Vedno znova poudarja drug del telesa kot atraktiven in poseben. V skladu s takšnim diktatom živijo tudi slavne ženske, njih pa posnema preostanek sveta. Pojem seksapila se zaradi tega stalno spreminja.

Lahko se tudi spomnimo, da je rojstvo razvpite Barbike ustvarilo nov pojem popolnega telesa, ki pa ga v resničnosti ni, so ugotovili znanstveniki. Sicer pa so bile do danes simbol privlačnosti že Azijke mandljastih oči, črnke iz Italije, blondinke iz Amerike, deške ženske figure kot Audrey Hepburn ...

Takšna je pač narava lepote. Lahko jo je prepoznati, težko pa jo je opisati in razložiti z besedami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.