15 ogledov

Nosite plešo kot krono

Kako so mi lahko lastni lasje to naredili? Žurnal24 main
Na svetu je samo ena stvar, ki se je moški bojijo bolj kot plešavosti. Pa vendar, če pogledate malo naokoli, je moški lahko nepojmljivo seksi tudi povsem gologlav.

Michael Jordan je utrl pot črncem, Bruce Willis je tlakoval modni kolovoz belcem. Ko je govor o posameznikovem slogu, je pričeska ne le najpomembnejša stvar na glavi, ampak tudi tisto, s čimer se v mislih najbolj ukvarjamo, še posebno, če naši lasje začenjajo kar naenkrat izginjati. Kam se lahko moški v tako nujnem primeru zateče po nasvet? Žal pravih naslovov ni. Najbolj "učinkovite" rešitve pogosto ponujajo podjetja, ki hočejo hitro zaslužiti, ali pa raznorazni mazači, ki trdijo, da se morate po lasišču mazati z bobrovo mastjo. Najbolje se je z nadlogo spoprijeti po moško.

1. Ocenite obseg izpadanja
Ali so ljudje začeli omenjati, da vam izpadajo lasje?
Ali ste šokirani zaradi tega, ker so lasje na vaših zadnjih fotografijah videti tako tanki?
Če se po tuširanju pogledate v ogledalo, ali na glavi vidite več gole lobanje kot las?
Ste opazili, da se po sončenju vrh vaše glave lupi tako kot vaš nos?

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno, potem ni dvoma o tem, kaj vas je doletelo.

2. Sprejmite neizogibno dejstvo
Če začnete izgubljati lase v zgodnjih tridesetih ali dvajsetih, potem je to za moški ego velik udarec. Kot bolnik pri resnih boleznih mora tudi moški pri plešavosti skozi več faz.
Zanikanje: ''Nekdo drug mora biti v ogledalu. Ni mi prav nič podoben. Jaz sem nekaj let mlajši. Vsaj po duši.''
Jeza: ''Zakaj se to dogaja ravno meni, najbolj prijetnemu fantu iz soseske? Baraba iz sosednjega stopnišča pa ima še vso grivo, in to skupaj z ušmi.''
Barantanje: ''Prosim, Gospod, naj mi lasje ne izpadejo. Ne bom več varal punce, prisežem.'' (Seveda, brez las bi bilo malce težje.)
Depresija: ''Življenja, kot sem ga poznal, ni več. Igre je konec, fant.''
Sprejemanje: ''Lahko bi bilo slabše. Še vedno imam obe roki in obe nogi in privesek.''

Sprijazniti se je treba z življenjskim dejstvom, da so lasje privilegij, ne pravica.


Plešast in radosten © iStockphoto

 
3. Ne skrivajte resnice
Če se poigravate z idejo o lasnih vsadkih ali lasulji, raje dvakrat premislite. Lasni vsadki, ki so ''pobrani'' s strani ali zadnjega dela lobanje in presajeni na gole predele, so dragi, poseg pa je boleč in lahko pusti sledi. Lasulje prav tako niso v modi. Saj niste pisar na angleškem dvoru ali sodnik s pudljasto lasuljo. Predstavljajte si, da vam gre dekle s prsti ''skozi lase'' in ugotovi, da niso vaši. Tudi ona ne bo dolgo. Zabavno pa bi bilo poslušati razlago za tako ubijalski modni dodatek.

Prav, če ste starejši možakar in če vaša izbranka nosi maturantsko trajno iz šestdesetih, bi morda tudi to šlo. Če pa človek pogleda kakšnega ostarelega hipija, ki mu je od nekdaj bujnih las ostal le siv in zamaščen ponijev rep, ki visi do polovice hrbta, se spoštovanje do generacije flower-power nekako zamaje. Ali pa ko se v kavarni sestanete z nadišavljenim poslovnežem, ki si lase češe čez plešo in sumničavo motri druge plešce, si zagotovo ne želite skleniti posla. Če skriva očitno plešo, kako je šele s knjigovodstvom?

4. Pobrijte se, če ne morete ohraniti naglavnega okrasa
Bodite kot milijoni plešcev, ki so v usodnem trenutku enako storili pred vami. Pobrijte se. In pripravite se na osuple poglede družine, prijateljev, sodelavcev in deklet. Mnogo ljudi vam bo celo polaskalo, morda je oblika vaše glave celo ustvarjena za takšen slog. Če smo lahko nastrojeni pozitivno (ali pa črno) – nekaj malega boste prihranili pri frizerju in šamponih.

Na začetku se boste počutili, kot bi bili goli, in nekaj časa bo trajalo, da se boste navadili možaka v zrcalu. Prijatelji bodo na vaš račun stresali grobe šale, ženske pa ne bodo vedele, ali ste plešasti ali "samo" pobriti. Danes se mnogi brijejo kljub gostim lasem, ker je to pač "kul", pa tudi bolj praktično. Poleg tega pomaga pri nekaterih dejavnostih in poklicih. Takšen videz je bolj oster ter profesionalen in tudi zato tako primeren za vojsko. Poleg tega boste tudi na ulici uživali malce več spoštovanja. Konec koncev pa je bolj pomembno, kaj imate v glavi kot na glavi. Če ni ravno krona.

Še nekaj lepih in znanih plešcev: Vin Diesel, Bruce Willis, Taye Diggs, Seal, Marko Milič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.