17 ogledov

Olga Kurylenko – boginja moških

Olga zaslepi vsakega moškega.
1/36
Žurnal24 main
Zgodba o Olgi Kurylenko, Bondovem dekletu, je zgodba o revnem dekletu, ki se je dotaknilo zvezd. Zato tako kot njena lepota tudi ona ni vsakdanja.

Olga Kurylenko je danes svetovno znan obraz predvsem zato, ker je v Kvantumu sočutja nastopila kot Bondovo dekle. Kdor jo je videl, je pač ni pozabil. Danes je slavna in bogata, lepa pa je bila od nekdaj. Vendar življenje do nje ni bilo vedno tako prijazno. Rodila se je v Berdiansku v Ukrajini (1979), njeno otroštvo pa je bilo revno. Stanovanje si je delila s teto, stricem, starimi starši in sestrično. Nikoli ni imela modnih oblek, ampak je nosila predvsem ponošena in zašita oblačila iz druge roke. Poleg tega sta se njena starša ločila, ko je imela tri leta, očeta pa je naslednjič videla pri osmih letih in nato spet pri trinajstih. Nato pa se je njeno življenje obrnilo na glavo.

Pri trinajstih jo je v Moskvi odkrila skavtinja modne agencije in ji tlakovala pot med zvezde. Pri osemnajstih se je že pojavila na naslovnicah Vogua in Elle, postala je obraz mnogih blagovnih znamk, nastopila je za katalog Victoria's Secret, sodeluje tudi z modno hišo Kenzo kot obraz dišave KenzoAmour. Lepota gre z roko v roki z igralsko kariero. Tako je leta 2005 nastopila v filmu L'Annulaire (Prstanec), ki je bil leta 2006 predstavljen na brooklynskem mednarodnem filmskem festivalu, kjer je Olga prejela nagrado za igralsko odličnost. Nastopila je v še nekaj vlogah, lani pa postala svetovno razvpita v že omenjenem Kvantumu sočutja kot Bondovo dekle Camille.

Izdajalka naroda?
To je sicer vzbudilo mešane odzive v postsovjetskih državah. Nekatere komunistične skupine so jo obtožile "moralnega in intelektualnega izdajstva, ker je igrala v filmu s sovražnikom sovjetskega ljudstva (Bondom)". Našli pa so se tudi prizanesljivejši in bolj navdušeni, župan njenega rojstnega mesta je tako predlagal, da bi po njej poimenovali ulico, v domači hiši pa jo je sprejel tudi ukrajinski predsednik Juščenko.

Tudi njeno zasebno življenje je razburljivo. Leta 2000 se je poročila s francoskim modnim fotografom Cedricom Van Molom, s katerim sta se razšla štiri leta kasneje. Leta 2006 se je znova poročila, tokrat z ameriškim podjetnikom Damianom Gabriellejem, a je zakon zdržal le do leta 2007. Od leta 1996 živi v Parizu, od leta 2001 pa ima francosko državljanstvo. Sicer pa … oglejte si fotogalerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.