9 ogledov

Ona je za, on pa ne

Žurnal24 main
Ženske in moški imajo svoje strasti, v katerih uživajo. Nekatere so skupne, druge razlog za prepire. Predstavljamo nekaj tistih, ki jih one obožujejo, oni pa ne preveč.
Nabutana kopalnica
Ženskam ni nikoli dovolj kozmetike. Moškemu zadostujejo milo za prhanje, šampon za lase, ščetka za zobe, dezodorant in brivski pribor. Druga krama, kot so dišeče kopeli, gobe za piling, losjoni, toniki, pomade za celulit, nočne kreme, dnevne kreme, senčila, lak za lase, ličilo za ustnice, puder, lak za nohte, odstranjevalec laka za nohte, pilice, pile, škarjice, ščipalniki, britvice, vosek za noge, toaletne vodice, parfumi ..., lahko že z naštevanjem zapolnijo prazen list papirja, kaj šele kopalnico. Potem se nekje zagotovo skrivajo sveže kumarice. Starejša kot je ženska, manjša je kopalnica. Moški se počutijo, kot bi prišli v skladišče kozmetičnega giganta, iz katerega ne moreš priti isti človek. Čutijo, da gre za delno prevaro.

Vročična vadba
Ženske so v 80. odkrile aerobiko, nato jogo, aerobika se je medtem razvejala na body pump, body attack, step aerobiko, TNZ, vodno aerobiko, latino aerobiko, aerobiko za nosečnice, aerobiko za tretjo univerzo … tiste, ki so želele združiti samozavest s harmonijo duha, so obiskovale aikido in tai či, trenutno pa ženskam najbolj odgovarja pilates, na katerega bodo čez dve leti gledale kot na nujno evolucijsko fazo do nečesa danes še povsem nepredstavljivega, trenerji pilatesa pa se bodo morali zaradi preživetja prešolati. Moški so zvesti nogometu, košarki, tenisu ali fitnesu. Tudi teku. Ne skačejo pa vsako sezono z ene dejavnosti na drugo, zato da bi našli idealno aktivnost, s katero bi čim hitreje in trajneje oblikovali telo.


In štiri, in štiri ... © iStockphoto

 
Gay prijatelji
Ženske imajo rade gay prijatelje, ker jih razumejo, z njimi klepetajo in delijo podobne strasti. Poleg tega ni bojazni, da bi prihajalo do ljubezenskih trikotnikov. No, tu pa tam se zgodi, da se kakšna tudi zaljubi v prijatelja, ki igra za nasprotno moštvo. Nekateri moški so do njih brezbrižni, ali pa včasih, iz čiste homofobije, negativno nastrojeni. Takšni se pogosto predvsem bojijo lastne seksualnosti, pa še zavist jih daje.

Milijoni čevljev
Ženske imajo rade v omari čim več parov modnih čevljev. Pomembno je, za katero sezono so najbolj primerni, kako dolgo peto imajo in h kateri obleki pristojijo. Nekatere so najraje ''oblečene'' samo v čevlje. Kar preberite si naslednje izjave, pobrane s spleta: "Jaz sem nora na čevlje in sem si jih nakupila že kar nekaj za poletje (štiri pare natikačev, ene visoke pete in dva para espadril)," ali pa: ''Jaz sem tudi nora na čevlje, kupim jih po navadi toliko, da jih niti ne ponosim vseh.'' In še ena: "Najpogostejše vprašanje moje matere pa je: 'A res nosiš vseh teh šest parov superg?''' To je vprašala ženska žensko.

Tudi moški opazijo, če je ženska usklajeno odeta in obuta, vendar pa sami ne potrebujejo obuval za sleherno priložnost in za vsako kombinacijo. Moška slabost postajajo predvsem namenska obuvala – danes, ko je kult zdravega življenja in aktivnega preživljanja prostega časa prisoten na vsakem koraku, moški denar raje odštejejo za kolesarsko obutev, teniško obutev, pohodne čevlje … vseeno pa nihče po forumih ne toži, da ima premajhno omaro za čevlje.

Kvizi v ženskih časopisih

Ženske imajo najraje toliko čevljev, da jih ne morejo ponositi. © iStockphoto

 
Odgovarjanje na vprašanja, s katerimi želijo ženske ugotoviti, ali so zapeljivke, seks bombe ali romantična bitja, je za ženske sproščujoče in zabavno. Moški raje rešujejo križanke ali sudoku. Analiziranje medsebojnih odnosov, značajev in osebnosti v časopisih se jim ne zdi vedno povsem verodostojno, včasih pa tudi ni prijetno prebrati rezultatov. Moški mimogrede ugotovi, da je nekaj povsem drugega, za kar se je od otroštva imel. Tudi če ne verjame – živimo v času medijev, ki krojijo samopodobo občutljivih moških duš, bombardiranih z retuširanimi lepoticami in sumljivimi osebnostnimi testi. Zakaj bi se brez neprebojnega jopiča izpostavljal kroglam?
 

Preberite še:


Drugačni idoli
Sodobne ženske imajo svoje ikone, ki pa pogosto niso po moškem okusu. Recimo punce iz nadaljevanke Seks v mestu so vzor gospodinjam in finančnicam. Seksi so, imajo dobre službe in super se zabavajo s prijateljicami. Moškim je všeč predvsem nikoli potešena Samantha. Kadar se ne norčuje iz moškosti naših kolegov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.