1 ogledov

Osem razlogov, zakaj premalo seksate

Zapeljevanje je ključ do uspeha. Žurnal24 main
Od parov, ki so svojo intimo delili z ostalimi, smo izvedeli, zakaj seks v zvezi postane zadnja luknja na piščali, on in ona pa vse bolj nezadovoljna.

Britanska seksualna terapevtka Bettina Arndt je sto parov prosila, da eno leto pišejo dnevnik o njihovem spolnem življenju. Upala je, da bo z ugotovitvami dokazala, da lahko pari rešijo težave v postelji, če začinijo spolno življenje. Pričakovala je romantične izpovedi o zmenkih, sodelujoči pa so razgalili dušo in papirju zaupali najgloblje in najtemnejše občutke. Raziskava je pokazala, da obstaja nešteto razlogov, zakaj seks polagoma umre. Poglejmo:

1. Zavračanje
Ko eden od partnerjev dovolj pogostokrat zavrne seks, drugi neha vztrajati. Potem oseba, ki ni hotela seksati, začne misliti, da partner tega več ne želi, čeprav v resnici pričakuje, da bo zdaj druga stran prevzela pobudo.

2. Ne želi me več
Ko tečejo leta, se spreminja tudi telo in ženske sčasoma postanejo negotove glede videza. Toda dvomi obhajajo tudi moške. Tu in tam pomislijo, da niso več seksi s trebuhom in plešo.

3. Ne odnaša smeti
Kaj stoji za tem? ''Če bi mu bilo mar zame, bi z mano delil gospodinjska dela.'' Enakopravna delitev del kaže, da uživate s partnerjem v vseh stvareh, pa naj bodo še tako vsakdanje. Poleg tega partnerju ostane manj energije za strast in nežnosti, če mora vso porabiti za gospodinjstvo.

4. Nezadovoljstvo zaradi seksualnih pričakovanj
Nekdo v zvezi ne dobi tistega, kar želi in potrebuje v seksu, partner pa se tega ne zaveda ali pa mu enostavno ni do istih stvari.

5. Ženski libido ni tako močan kot moški
No ja. Upamo, da se Arndtova moti, vendar pravi, da se mnogim ženskam zdi, da že "crkljanje" s partnerjem predstavlja seksualno povabilo, zato ga pogosto nočejo dražiti s preveč ljubkovanja.

6. Ženske ne želijo seksa, dokler se jih ne začne dotikati
Oziroma bolje rečeno, ženske postanejo razpoložene za seks, ko jih nekdo spravi v razpoloženje. Ko začnete zapeljevati, sta oba v igri.

7. Razočaranja nad življenjskim neuspehom
Ambicija je ena od lastnosti, ki privlači ljudi. Če nekdo ne izkoristi ali izživi svojih potencialov, verjetno postane frustriran, kar pa ni preveč seksi. Primerno se bo odzval tudi libido.

8. Stalno nadlegovanje s seksom
Vse je v pravem 'timingu' in zapeljevanju. Neenak seksualni nagon je lahko težava, zaradi katere lahko partner pomisli, da se obnašate kot otrok. Ena stvar je želeti si, druga pa nenehno moledovati in nadlegovati partnerja za seks.

To so torej izluščili iz dnevnikov. Kakorkoli, očitno je komunikacija tista, ki pripomore k obojestranskemu zadovoljstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.