92 ogledov

Pečečnik plačal zabavo, Jankovič kazen

Joc Pececnik 122 Sasa Despot Žurnal24 main
Povolilno zabavo je plačal Joc Pečečnik. Pečečnik je povedal, da je bila zabava darilo zmagovalni stranki.
“Prireditev smo naročili v družbi GSA kot darilo zmagovalni stranki na volitvah 2008,” je o nedeljskem zboru na Prešernovem trgu zapisal Joc Pečečnik, direktor podjetja. Po njegovih besedah sta se z Zoranom Jankovićem dogovorila, da če župan uredi, da prireditev bo, bo Pečečnik kril stroške.

Kazen bo plačal Janković
Kdo je zabavo organiziral, Pečečnik ne ve. “Jaz ne vem, kdo je organiziral, jaz sem bil naročnik te zabave, župan pa jo je organizacijsko izvedel,” je povedal. Pečečnik se je sicer za obvestilo, ki ga je poslal na Mestno občino Ljubljana (MOL), odločil zaradi ugibanj, da je bila naročnik prireditve MOL.

Da je organizator občina, je Zoran Janković na torkovi tiskovni konferenci zanikal. Po njegovih besedah MOL za zabavo ni in ne bo plačala. Povedal je, da ni vedel, da je stranka SD dopolnila svojo vlogo za sredino zabavo, da jo je lahko priredila tudi v nedeljo na istem mestu. “Še zdaj pa ne pravim, da je SD organizator,” je poudaril.

Kot smo pisali v ponedeljek, prireditev ni bila prijavljena na policiji. Martina Gramec s PU Ljubljana je potrdila, da je šlo zaradi tega za kršitev zakona o javnih zbiranjih.

Na vprašanje, zakaj prireditev ni bila prijavljena, je Pečečnik odgovoril, da je to treba vprašati župana. “Mislim, da bi skoraj bila njegova naloga, da bi prireditev prijavil, ker je on dovolil verbalno,” je dejal.

Morebitno kazen zaradi kršenja zakona bo sicer plačal Janković iz lastnega žepa, kar je potrdil na tiskovni konferenci.

Kdo je organizator zbora, smo vprašali tudi stranke Zares, SD, in LDS, vendar so na vseh zagotovili, da sami niso organizirali zabave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.