Pod streho > Gradimo & obnavljamo
1482 ogledov

Gradite ali obnavljate? Izkoristite ta brezplačna izobraževanja

sejem Dom Plus med.over.net/ zurnal24.si
Od danes do nedelje Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gosti 30. sejem pohištva in notranje opreme Ambient in 4. sejem Dom Plus, na katerem so v ospredju stavno pohištvo, montažne hiše ter ogrevalna in hladilna tehnika.

Vsi, ki gradijo in obnavljajo ali posodabljajo svoje domove, lahko izkoristijo priložnost, da se pred začetkom načrtovanih del podrobneje seznanijo s pravili in zahtevami stroke, novimi tehnologijami in dobrimi praksami. 

V okviru sejma Dom Plus bodo vsak dan potekala brezplačna predavanja, izobraževanja in svetovanja, ki jih organizirata Gradbeni inštitut ZRMK in energetski svetovalci iz mreže Ensvet pri Eko skladu

Tako se graditelji lahko udeležijo dogodkov, na katerih se bodo med drugim natančneje seznanili s tem, kaj je in kako se načrtuje ter gradi skoraj nič-energijska hiša, kako se lotiti celovite energijske prenove hiš, kaj sta termografija in georadar, kako izbrati sodobni sistem ogrevanja in prezračevanja ter kako se spopasti z vlago in plesnijo v bivalnem okolju. 

Obiščejo lahko tudi predavanja o oknih, na katerih bodo izvedeli, zakaj so ta tako pomemben element vsake stavbe, pa naj gre za novogradnjo ali obnovo, ter kako jih izbrati in pravilno vgraditi. Poseben poudarek bodo predavatelji namenili tudi doseganju pasivnega in skoraj ničenergijskega standarda pri gradnji hiš iz opeke in obnovam večstanovanjskih stavb.

Obiskovalci sejma se bodo lahko prijavili tudi na individualna svetovanja, ki so jih strokovnjaki razdelili na več področij. Tako se bodo lahko med drugim poučili o pomenu statične presoje in kako utrditi nosilno konstrukcijo obstoječih stavb, o pomenu kakovostnega zraka v bivalnih prostorih in s tem pomenu prezračevanja, o tem, s čim se splača ogrevati in hladiti, kako izbrati toplotno in hidroizolacijo pri prenovi stavb, ter kako zagotoviti naravno osvetlitev prostorov. 

Tudi mreža Ensvet organizira več predavanj, ki bodo med drugim namenjena postavitvi in gospodarnosti domačih sončnih elektrarn v kombinaciji s toplotnimi črpalkami, predstavili bodo primere dobrih in celovitih energijskih obnov, pogoste napake pri obnovah stavb in kako se jim lahko izognemo, ekonomiko energentov za ogrevanje in vračilne dobe naložb v nove ogrevalne naprave.  

Na sejemskem dvojčku se bo v petih dneh prestavilo 233 podjetij iz 21 držav. Sejem lahko obiščete vsak dan od 10 do 19 ure, v nedeljo pa do 18. Cena vstopnice za oba sejma je devet evrov, otroci do 17. leta v spremstvu staršev lahko sejem obiščejo brezplačno, cena za upokojence, dijake in študente pa je sedem evrov.

Več o gradnji in obnovi najdete tukaj.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice