Pod streho > Gradimo & obnavljamo
574 ogledov

Sejemska ponudba za gradnjo, obnovo in ogrevanje v Celju

sejem MOS Žurnal24
V Celju poteka 52. Mednarodni obrtno-podjetniški sejem. Organizatorji napovedujejo 1500 razstavljavcev, ki se bodo predstavili v petih različnih sklopih.

MOS bo tudi letos stičišče znanosti, različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij in na drugi strani vsakdanjih praktičnih izdelkov, so sporočili iz družbe Celjski sejem. 

Sejem, na katerem pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev, bo tudi letos potekal v okviru petih ključnih področij oziroma mini sejemov - gradnja in obnova doma, kamping in karavaning, turizem in prehrana, oprema in materiali za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelki široke potrošnje. 

Tako lahko poleg sejma Dom obiščete še sejem Turizem, sejem Tehnika, sejem Plus in sejem B2B.

V okviru sejma MOS Dom si boste vsi, ki gradite, obnavljate, ali pa to načrtujete, lahko ogledali široko ponudbo izdelkov in novosti za dom. Seznanili se boste lahko z gradbenim izdelki in materiali, med katerimi velja izpostaviti strešne kritine, materiale za fasado, toplotne izolacije. 

Na ogled bodo okna, vrata, notranja in zunanja senčila, ograje in ograjni sistemi, vse za ogrevanje, vključujoč s ponudbo kaminov in kaminskih peči, hlajenje in prezračevanje, zunanje in notranje talne obloge. 

Predstavili se bodo tudi ponudniki montažnih hiš in ponudniki bazenske in wellnes tehnike. Na ogled pa bo tudi nekaj iz segmenta notranje opreme, med drugim postelje in vzmetnice.

Med dogajanji, ki naj bi bila po besedah organizatorjev številna in vsebinsko pestra, naj opozorimo na razstavo Čar lesa, ki jo organizira direktorat za lesarstvo, ter torkovo okroglo mizo z naslovom Pametno ogrevanje za trajnostno prihodnost, ki jo z začetkom ob 13. uri organizira Energetika.net. 

Na okrogli mizi bodo domači strokovnjaki s področja ogrevanja, financiranja, projektiranja, načrtovanja in skrbi za zdravje ter okolje pogledali v domačo realnost načinov ogrevanja in preverili potenciale zares pametnega ogrevanja za bolj trajnostno prihodnost. Strokovnjaki iz posameznega področja bodo predstavili strateške smernice za področja ogrevanja. V omizju bomo odprli vprašanja glede načrtovanja ogrevalnih sistemov v domovih, (javnih) stavbah in mestih, subvencioniranja toplotnih črpalk in nasploh državne strategije na področju ogrevanja. 

Konferenca o lastnih sončnih elektrarnah se bo pod okriljem Združenja slovenske fotovoltaike začela v petek, 13. septembra, ob 13. uri. „Namenjena bo predvsem potencialnim investitorjem v sončne elektrarne, tako gospodinjstvom kot gospodarstvu, saj bodo ti prevzeli nase 'breme' prehoda v nizkoogljično družbo. Kako jih k tem spodbuditi, bo letošnja rdeča nit konference,“ so zapisali v združenju.  

Sejem MOS lahko obiščete od torka, 10. septembra, do nedelje, 15. septembra, od 9. do 19. ure, le v nedeljo do 18. ure. Na dan otvoritve bo vstopnina le tri evre, sicer pa je cena dnevne vstopnice osem evrov, po 16. uri pa pet evrov, cena za upokojence je šest oziroma popoldanska štiri evre, za družinsko vstopnico je treba odšteti 15 evrov. 

Parkirišča so urejena okrog sejemskega prostora in do 16. ure plačljiva.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice