Pod streho > Gradimo & obnavljamo
1387 ogledov

Nov trend v sodobni arhitekturi. Bi si drznili?

zunanje tapete
1/14
Wall&Deco
Domišljija nima meja tudi, ko gre za zunanje obloge fasad hiš. Nov trend so znanje tapete, s katerimi lahko ustvarimo unikatno podobo doma.

Predvsem italijanski in francoski oblikovalci in proizvajalci tapet so v zadnjem času naredili korak naprej in v svojo ponudbo vključili tapete, ki so primerne za zunanjo uporabo.

zunanje tapete | Avtor: Wall&Deco Wall&Deco
Namenjene so za prekrivanje vseh vrst zunanjih zidov. Z zunanjimi tapetami lahko prekrijete del fasade ali katerikoli zid na dvorišču in ustvarite podobo hiše z osebno noto, ki bo privlačila poglede, ali pa čisto unikaten ambient zunanje terase, letne kuhinje. 

zunanje tapete | Avtor: Wall&Deco Wall&Deco

Večina zunanjih tapet je izdelana iz steklenih vlaken, nekateri pa jih izdelujejo iz vinila. Vsem je skupno, da so odporne na vremenske vplive, proti vlagi in vodi, visokim temperaturam, mrau, UV-žarkom, umazaniji, smogu, rumenenju, celo kislinam. Proizvajalci zagotavljajo od pet do 12 leti obstojnosti. 

zunanje tapete | Avtor: actedeco actedeco
Zunanje tapete običajno izdelajo po naročilu, kar med drugim pomeni, da si naročnik sam izbere motiv, standardizirane so le dimenzije.

zunanje tapete | Avtor: actedeco actedeco
Pred izbiro je treba preveriti le, da se zunanjo tapeto lahko nalepi na vsakršno površino ali obstajajo omejitve. Nekatere zunanje tapete se lahko lepijo zgolj na gladke površine, medtem ko nekateri proizvajalci izdelajo tapete, ki jih lahko lepim tudi na grobe površine, na primer klasični zaključni fasadni sloj, opeko, beton ...

zunanje tapete | Avtor: Instabilelab Instabilelab
In cena? Od 115 do 220 evrov na kvadratni meter. 

Več zunanjih tapet poglejte v galeriji zgoraj.


 


 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.