Pod streho > Na vrtu
14411 ogledov

Adventni venčki zadnji hip in malo drugače

advent
1/15
Pinterest
Če vas je morda prehitel čas in adventnega venčka morda še nimate, smo zbrali nekaj idej, kako ga narediti v zadnjem hipu.

Jutri je prva adventna nedelja, z njo pa čas, ko na mizo postavimo adventni venček in prižgemo prvo od štirih sveč na njem.

Nekateri pri izdelavi in okrasitvi adventnega venčka sledijo izročilu in tradiciji, drugi se predajajo svoji domišljiji. Prvi so že spletli okrogel venček iz šibja ali za osnovo uporabili kak drug materiali in ga bogato obdali z zimzelenimi vejicami smrečja, bodike, bršljana ali mahom. Nanj pritrdili štiri sveče v vijolični ali rdeči barvi ter dodali še nekaj drugega naravnega okrasja. Na tradicionalnih venčkih tudi pentlje ne smejo manjkati. 

advent | Avtor: Profimedia Profimedia
A kljub tradiciji in izročilu, po katerem imajo oblika, okrasje in sveče točno določen pomen, je tudi adventne venčke zajela modnost. Vsako leto veljajo malo drugačni trendi, ki bolj ali manj odstopajo od tradicije.

advent | Avtor: Pinterest Pinterest
Letos modne zapovedi narekujejo predvsem barve. Prva modna zapoved je bela, kar velja za sveče in okrasje na adventni dekoraciji. Belo naj bi letos lahko kombinirali z zlato, srebrno ali rdečo.

advent | Avtor: Pinterest Pinterest
Druga modna zapoved pa letos priporoča modro in barvo sivke, vedno modni pa ostajajo naravni toni, ki iz praznične dekoracije praktično nikoli ne izginejo. 

advent | Avtor: Pinterest Pinterest

Da o adventni venčki lahko tudi drugačne oblike, ne le okrogli, ni letošnja novost. Že dolga leta jih postavljamo v različnih oblikah, na različne podstavke. Zato jim težko rečemo adventni venčki, kljub temu pa predstavljajo adventni čas. 

advent | Avtor: Pinterest Pinterest
Če vas je morda prehitel čas in adventnega venčka ali adventne dekoracije še nimate, ga lahko z nekaj domišljije in spretnosti naredite v zadnjem hipu. V pomoč naj vam bo nekaj idej, ki smo jih zbrali in si jih lahko ogledate v galeriji zgoraj. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.