Pod streho > Na vrtu
14714 ogledov

Rešitev za ovenele rastline: Potrebujete le vžigalice in bakrene kovance

rastlina, narava Profimedia
S to preprosto metodo bodo rastline dobesedno "vstale od mrtvih".

Cvetlice že od nekdaj veljajo za nepogrešljiv dekoracijski element notranjih in zunanjih prostorov. Poleg estetske vrednosti, imajo tudi pozitivne vplive na naše zdravje, obenem pa povečajo koncentracijo kisika med štirimi stenami. Za očarljiv videz in pozitivne učinke na zdravje pa rastline zahtevajo ustrezno nego. Zaradi neprimernih pogojev lahko začnejo celo propadati oziroma veneti. S to preprosto metodo pa lahko ovenele cvetlice ponovno oživite.

Žal se pogosto zgodi, da rastline iz različnih razlogov ovenijo. Lahko so žrtev napada majhnih škodljivcev, kot so denimo muhe, ki jih je težko opaziti, lahko pa so krivi življenjski pogoji, kot so denimo previsoka oziroma prenizka sobna temperatura, premajhna količina vode, svetlobe in še bi lahko naštevali. Če se vam zdi, da vaše rastline bijejo zadnje ure, si nikar ne očitajte. 24 Sata navaja premeteno rešitev, ta lahko hitro pomaga odpraviti neznosne škodljivce, ki so se prikradli v lončke z rožami.

 

roža, cvetlica | Avtor: Profimedia Profimedia

Za odpravo škodljivih mušic iz rastlin potrebujete zgolj nekaj običajnih vžigalic. Vžigalice preprosto obrnite na glavo in jih zapičite v zemljo približno pet centimetrov stran od roba lončka. Rastlino zalijte. Po dveh dneh zamenjajte vžigalice z novimi. Čez dva dni bi mušice morale popolnoma izginiti.

Metoda z vžigalicami ne pomaga zgolj pri zdravljenju rastlin brez uporabe insekticidov, pač pa zaradi sestave glave vžigalice, ki vsebuje fosfor in žveplo, iz tal odstrani tudi druge morebitne škodljivce.

Če se spopadate z glivicami na rastlinah, poskusite z uporabo bakrenih kovancev. Preprosto jih razporedite okoli poškodovane rastline. Baker v kovancih naj bi za vedno uničil glivične spore.

vžigalice, ogenj | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.