Pod streho > Na vrtu
4447 ogledov

Top ideje za izvirno zavijanje daril

darila
1/14
Pinterest
Zavijanje daril je za nekoga neskončni užitek, za drugega pa nočna mora. Zbrali smo nekaj idej, kako zaviti praznična darila, da bodo izvirna in posebna.

Prvo vodilo pri zavijanju daril naj bo, da uporabimo čim več materialov, ki jih najdemo doma. Izbiramo naravne materiale in se izogibamo plastiki.

darila | Avtor: Pinterest Pinterest

Namesto svetlečega papirja, uporabimo časopisni papir, pole naravnega rjavega papirja, ali navadne bele liste formata A4 ali A3. Izberemo lahko tudi navadne, enobarvne papirnate vrečke, ali vrečke iz blaga in jute, za bolj preprosto zavijanje pa bodo zelo uporabne tudi škatle različnih velikosti in oblik. Tudi te lahko najdete doma, če jih po nakupu čevljev in drugih, v škatle pakiranih izdelkov niste vrgli stran. Lahko pa jih tudi kupite. Teh ne bo treba zavijati, le okrasili jih boste. 

darila | Avtor: Pinterest Pinterest
Darila, ki so zavita v enobarvni papir ali spravljena v enobarvne papirnate vrečke in škatle, lahko porišemo, nanje kaj lepega napišemo. Piko na i pa tako zavitim darilom daje dekoracije. Uporabimo lahko različne naravne vrvice in trakove, niti volne, iz papirja in kartona izrezane like, pisane gumbe, ki se valjajo po predalih, suho sadje, dišeče začimbe, denimo cimetove palčke, zvezdasti janež, kavna zrna. Dobra izbira so tudi vejice zimzelenih rastlin, med njimi vejice bodike, smrečja, bršljana. Dodamo pa lahko še storže različnih velikosti. 

darila | Avtor: Pinterest Pinterest
Nekaj idej, kako vse našteto uporabiti in oblikovati v lična darila, si oglejte v galeriji zgoraj

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.