Pod streho > Nepremičnine
7449 ogledov

Boji se sosedov, ki so ji zasedli dvorišče

alkohol Profimedia
Potem ko je ugotovila, da na vrtu ni vse tako kot bi moralo biti, nekatere stvari so bile premaknjene, se je odločila, da bo namestila kamero. Ta je posnela sosede, ki si v času njene odsotnosti prisvojijo njen vrt in na njem uživajo svoj prosti čas. Tudi po šest ur na dan.

„Zvečer, ko sem se vrnila iz službe, sem na stezi ob prostoru za posedanje našla dva cigaretna ogorka. Preverila sem posnetek s kamere in videla, da so se sosedi povzpeli čez vrtni zid in na mojem vrtu, uporabljali so mojo vrtno garnituro, sedeli od druge do šeste ure popoldne,“ je na enem od britanskih forumov napisala anonimna Britanka.  

Dodala je še, da sosedje, ki jih je ujela kamera, živijo v stanovanju večstanovanjske stavbe, ki je poleg njene, zato nimajo svojega dvorišča in vrta. V bližini je lep park, v katerem bi lahko preživljali svoj prosti čas, ampak njen vrti jim je očitno veliko bolj všeč. 

Verjame, da so na njenem vrtu že odkar je topleje, v „akcijo“ pa gredo takoj, ko vidijo, da njenega avtomobila ni pred hišo. 
Šlo naj bi za ljudi, ki naj ne bi bili najbolj prijazni, ona pa živi sama, zato ne ve, kako naj se pogovori z njimi in jih prosi, naj ne hodijo več na njen vrt, je še dodala v zapisu. 

„Naj jim napišem sporočilo in ga potisnem pod njihova vrata,“ se sprašuje. 

Glede na to, da ima posnetke s kamere, naj pokliče policijo, so ji svetovali na forumu. Lahko pa se tudi z avtomobilom odpelje, počaka, da se sosedi namestijo na vrtu in potem pokliče policijo, svetujejo drugi. Na vrh zida, ki omejuje vrt, naj namesti nekaj, kar bo vsiljivcem preprečilo plezanje, na primer zdrobljeno steklo, žeblje, pa pravijo tretji. 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:17 08.avgust 2021.

    jest predlagam naslednje kjer se prepirata dva tretji fobiček ima. naj odda vrt mafiji... taki ta pravi... za kakšen dan ali dva.. pa bo hitro se rešil problem..

  • bobubob 08:45 08.avgust 2021.

    Povsod se najdejo taki osebki. Prošnja ne pomaga, saj taki preprosto ne razumejo samoomejevanja v korist sobivanja, ne priznavajo pravic drugih. Če je tam represivni organ podobno 'razumevajoč' kot pri nas (človekove pravice kršiteljev ipd.), ne bo pomagalo. Žal je ...prikaži več svet teh osebkov tak, da razumejo samo fizične omejitve oz. prisilo. Pes, za začetek. Naj si ga sposodi. Če jo bodo tožili na motenje posesti (pri nas bi se našli tudi taki), naj se na njenem vrtu pojavijo strupenjače....